Uncategorized

Szelfi azonosítás, ugyan! Hangvezérléssel utalhatunk pénzt

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.18 | 08:18

Persze, nem csak úgy egyszerűen, hanem a személyi asszisztens robot elemzi a hangunkat, hogy biztosan mi vagyunk azok.

Kép: Pixabay.com CC0

Leghamarabb háromnegyed éven belül, de legkésőbb másfél év múlva nagybankok fognak bemutatkozni az Amazon Alexa eszközeiben.

Úgy tűnik, a tech ipar cégei a fejükbe vették, hogy megvalósítják a sci-fi aranykorának jövőjét. Ezerrel dolgozik legalább tucatnyi startup a repülő autón, az Űrodüsszeia intelligens asszisztensei már köztünk vannak, de egyelőre nem akarnak megölni bennünket, a gyilkos drónokba pedig jobb bele se gondolni.

Az Amazon platformján építkező Daon nevű szoftvercég a hang alapú fizetést adta hozzá épp a nagy egészhez. A Daon szoftverével egyszerűen fel lehet szólítani az Alexa asszisztenseket, hogy ugyan utaljanak már át X dollárt Y barátunknak. Mivel a cég alapvetően biometrikus azonosításban utazik, fő ügyfelei pedig a kormányszervek és a bankok, így attól sem kell félni, hogy egy vicces kedvű haver vagy a tévébe bejuttatott rosszindulatú reklám felszólítsa az Alexákat, hogy ugyan ürítsék már ki a tulajdonosuk bankszámláját.

No Title

No Description

A cég korábban már részt vett egy nagy figyelmet kapó fizetési fejlesztésben. Ők segítettek a Mastercardnak összerakni a szelfis fizetési rendszert. Jelenleg pedig azt tervezik, hogy a következő 9-18 hónapban több nagy bankkal együttműködve bevezetik a piacra az alexás hangparancsos fizetést.

Amellett, hogy a Daon kényelmes helyzetben van, nem kell partnereket vadászni a fejlesztéséhez, a bankoknak is előnyös, ha az Amazon platformján bemutatkoznak. A kereskedőház (és internetes gigaszolgáltató) partnerbankot keres a CNET szerint, hogy az ügyfeleinek folyószámla terméket is tudjon kínálni a számos netes, tartalmi és kártyás szolgáltatás mellé.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló