Uncategorized

3 elektronikai eszköz, ami zabálja az áramot éjszaka

  • Szerző:nuus
  • 2022.09.02 | 20:20

A lámpák le vannak kapcsolva, te pedig békésen alszol, a villanyóra meg pörög.

A lámpák le vannak kapcsolva, te pedig békésen alszol. De nem így sok eszköz a lakásban, ami még éjszaka sem pihen, azaz durván pörgetik a villanyóra számlálóját.

#1 – TV és a HiFi

Te is azok közé tartozol, akik este még megnézek egy részt a sorozatból, vagy meghallgatsz még egy podcastot? Ja igen, mi is. És azt ugye te is tudod, hogy ezek az eszközök sosem kapcsolnak ki, csak alvó üzemmódba rakják magukat. Persze közben pörgetik a villanyszámlánkat, így a legoptimálisabb megoldás, ha egy olyan elosztó vagy hosszabbító közvetítésével használod ezeket, melyeken van egy kikapcsológomb, így könnyebb áramtalanítani egyszerre mindet.

#2 – Wifi router

A router nem csak napközben, hanem éjszaka is dolgozik, ráadásul az év 365 napján. Ez bizony meglátszik a villanyszámlán. Mivel éjszaka ritkán van szükség a router biztosította internetre, lefekvés előtt kapcsold ki. Ha úgysem megy a letöltés, vagy nem arról működik a riasztó, akkor napi 7-8 órát fölöslegesen fogyaszt.

#3 – Mikrohullámsütő

A mikro egy remek és praktikus találmány, amit gyakran használunk a mindennapokban. Ennek ellenére nem csak előnyei vannak ennek a háztartási eszköznek, legalábbis ami az áramfogyasztást illeti. Tudni kell, hogy kikapcsolt állapotban is szüksége van áramra, így ugyanúgy pörgeti a villanyórát, mint a HiFi a konzol vagy a televízió.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló