Üzlet

3 szakma, amelyekkel biztosan otthonról tudsz dolgozni

  • Szerző:nuus
  • 2020.03.18 | 18:48

Mondjuk nem árt, ha elvégzel előtte egy tanfolyamot legalább.

A koronavírus terjedésének megállítása miatt egyre megszokottabbá válik a home office. De már a járvány előtt is folyamatosan nőtt azoknak a száma, akik otthonról dolgoztak távmunkában. A home office-nak rengeteg előnye lehet, hiszen sokkal rugalmasabb időbeosztást tesz lehetővé, mint a hagyományos munkarend. A TanfolyamOKJ.hu összegyűjtötte, milyen szakmákat érdemes választani, ha otthonról akarsz dolgozni.

A következő szakmák még akkor is remekül alkalmasak otthoni munkára, ha alkalmazott vagy, nem pedig vállalkozó. Egy rugalmas, modern cég sok esetben engedélyezi egyes munkatársai számára a home office-t, nem csak egy járvány idején.

Grafikus

Grafikusként akár otthonról is dolgozhatsz egyetlen laptoppal, hiszen az Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Indesign szoftverek használatával nyomdakész anyagokat (újságokat, brosúrákat, plakátokat) készíthetsz számítógépeden.

Ha téged az otthoni környezet inspirál a leginkább, akkor a kanapén ülve is munkálkodhatsz. De ha alkalmazott vagy mondjuk egy reklámügynökségnél, akkor is van esély a home office-ra, hiszen a grafikusok elég ritkán dolgoznak csoportosan.

Grafikusként egyébként olyan feladatokat vállalhatsz majd el, mint például könyvek borítójának megtervezése, illusztrációk készítése. Emellett rengeteg grafikus reklámkampányok készítésében vesz részt, valamint cégarculatot tervez.

Programozó

Több szakmát összefogó szakmacsoport a programozóké, akik megengedhetik maguknak, hogy ne egész nap a munkahelyen üljenek, hanem akár otthonról, akár egy kávézóból, akár egy egzotikus tengerpartról dolgozzanak.

Amellett, hogy remekül lehet keresni programozóként – hiszen hatalmas a kereslet a munkájukra –, ügyesen alakítva a dolgokat teljes mértékben a maguk urai lehetnek. Például maguk szabhatják meg az árakat, oszthatják be az idejüket, és kedvük szerint válogathatnak a megbízások közt.

Az informatikának az az egyik legnagyobb előnye, hogy az alapoktól indulva számos irányba képezheti magát az ember. Minél több területen jártas valaki, annál komplexebb megbízásokat tud majd elvállalni.

Természetesen, ha egy nagyobb cégnél vállalsz munkát alkalmazottként, jellemzőbb az, hogy egy projekten többen dolgoztok. Ez azonban nem zárja ki a home office-t, attól még nyugodtan dolgozhatsz az irodán kívül is, hiszen nem kell minden apró lépésről konzultálnod a többiekkel.

Multimédiás szakember

A videóknak és animációknak napjainkban nagyon fontos szerepük van, gondoljunk csak például a reklámiparra. Emellett természetesen a mozgókép hatalmas kulturális értéket is képvisel, például a filmek tekintetében. A számítógépes technika a filmezést is teljesen forradalmasította, így tudott begyűrűzni a hétköznapi élet számos területére. Ahhoz azonban, hogy egy videót vagy animációt profi szinten elkészítsünk, nem kevés tudás szükséges.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló