Üzlet

A magyaroknak a munkahelyi légkör fontosabb a szakmai előremenetelnél

  • Szerző:nuus
  • 2024.05.24 | 15:30

A magyar munkavállalók számára legfontosabb a vonzó munkabér és a juttatási csomag. Ebben Európa élvonalában járunk. Nem vagyunk túlságosan ambiciózusak, szívesen maradunk olyan munkakörben, amelyet szeretünk, még akkor is, ha nincs lehetőség szakmai előmenetelre.

A hollandiai székhelyű Randstad HR szolgáltató évente több felmérést is végez munkavállalók, munkáltatók körében. Legutóbbi kutatásukból az derül ki, hogy a munkahelyválasztási preferenciák szempontjából a magyar munkavállalóknak a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges szempont. Az oeconomus.hu szerint a vizsgálat eredményeként a magyarok fontosnak tartják a kellemes munkahelyi légkört is, valamint azt, hogyan élik meg a mindennapokat a munkahelyi környezetben, milyen a viszonyunk a kollégáikkal, vezetőjükkel.

A magyaroknak a munkahelyi légkör fontosabb a szakmai előremenetelnél/Fotó: 123rf.com

Nagyon fontos szempont ezen kívül a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol az állás hosszú távra szól, nem kell tartani a leépítéstől, és ahol lehetőség van a munka-magánélet egyensúlyának megvalósítására.

A kutatás arra világított rá, hogy a magyarok fele tartja magát – klasszikus értelemben vett – ambiciózusnak (51%). A globális átlaghoz képest (56%) kevésbé érdekli őket a karrierépítés és az előmenetel. A legambiciózusabbak egyébként a latin-amerikaiak (73%).


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló