Üzlet

Elképesztő, ez most az ország legdrágább kislakása!

  • Szerző:nuus
  • 2023.06.23 | 17:18

A Balaton partján 36 négyzetméter garzon, horror pénzért.

289 millió forintért árulnak egy 36 négyzetméteres garzonlakást Balatonfüreden. A bőven hatmillió fölötti négyzetméterár a legmagasabb lehet a tónál, miközben Balatonfüreden „csak” egymillió a fajlagos átlagár – írja a Pénzcentrum.

Míg 2-3 éve egymásra licitáltak a vevők a Balatonnál,

addig idén lanyha volt az érdeklődés. Eközben 20-40 százalékkal több nyaralót kínáltak év elején eladásra, mint egy éve. Az utóbbi hónapokban az árak korábbi években látott drasztikus emelkedése lelassult, néhol megállt. Előfordul, hogy olcsóbban hirdetik a nyaralókat, mint egy évvel ezelőtt. A nyaralótulajdonosok többsége viszont kivárásra játszik, nem csökkenti jelentősen a kínálati árakat.

Az ingatlan.com hirdetése szerint a méregdrága garzon

egy hotel második emeletén található Balatonfüreden.

A leírás szerint a 36 négyzetméterhez tartozik fedett terasz és hőszivattyús fűtő-hűtő klíma is. Emellett a teremgarázsban egy 25 m2-es tároló-garázs szekrényekkel, satupaddal, fagyasztószekrénnyel és borhűtővel. A tulajdonos a 36 négyzetméteres lakásért 289 millió forintos irányárat lőtt be.

Ez az ár jelentősen fölé megy az itt megszokottnak:

Veszprém megyében átlagosan 830,6 ezer forintos négyzetméteráron lehet ingatlant vásárolni, míg Balatonfüreden 1,59 millió forint az átlagos négyzetméterár. Ehhez képest majdnem 5 millióval kerül több négyzetméterenként a fenti garzon, az ugyanis 6,42 millió forintos négyzetméterárra jön ki.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló