Üzlet

Drágább az Apple mint valaha, és ez így is marad

  • Szerző:nuus
  • 2018.11.02 | 14:15

Na de miért? Mert működik, hiába jönnek az új termékeik magasabb kezdőárral, mint az elődeik, ugyanúgy veszik őket.

Tim Cook, az Apple igazgatója bemutatja az új iPadet.

Október 30-án például bemutatták az új Macbook Air-t, amely elődje 1000 dollárról indult, a mostani viszont már 1200-ról startol. Ez Magyarországon egyébként 474 ezer forintba kerül, a hivatalos áruházból.

Az új Air.

Ezzel együtt az iPhone-ok is egyre drágábbak, viszont most ugyanannyit adtak el belőlük, mint tavaly, csak épp 20 százalékkal többet kerestek rajtuk.

Az Apple eddig minden negyedévben elárulta, hogy miből mennyit adtak el, na ez most megszűnik. Ehelyett azt közlik majd, hogy egy-egy termékcsalád mennyit hozott a konyhára. Ezáltal nehéz lesz megmondani, hogy a termékek hogyan teljesítenek egymagukban.

Ennek a hírnek nem örülnek a befektetők, ugyanis a korábbi adatokkal sokkal jobban be tudták lőni, hogy hogy áll az Apple. De Tim Cook és csapata már nem hisznek az eladási számokban, szerintük inkább a profit a fontos.

Természetesen szeretnénk növelni az eladásokat, de ez a szám már nem olyan fontos ma, mint régebben volt.

– mondta Luca Maestri, az Apple pénzügyi igazgatója. Ettől függetlenül az analitikusok és befektetők hamar kritizálni kezdték az új rendszert, mondván, az iPhone eladási számai nem növekedtek. Na meg az Apple tőzsdei értéke is zuhant 6 százalékot.

Fotók: Timothy A. Carly / AFP


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.