Üzlet

Igazi marketingzsenik csinálták ezt a karácsonyi reklámot

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.21 | 16:22

A német Edeka hirdetése egy percig egészen szívmelengető, sőt, fogyasztásellenesnek tűnik, de aztán kiderül, hogy mégiscsak fogyasztásra csábít.

Karácsony előtt a nagy cégek sorra jönnek ki olyan imázsvideókkal, amelyekkel nem konkrét terméket akarnak eladni, inkább önmagukat próbálják szerethetőnek beállítani. A kreatívok ilyenkor elszabadulnak, és gátlástalanul pengetik a szentimentális húrokat (mint a londoni Heathrow kisfilmjében), hadd hatódjon meg a fogyasztó.

Ebben a szakában idén szinte biztosan a német szupermarket-lánc, az Edeka kapja az aranyérmet. Az alig másfél perces spot egy percen keresztül az elidegenedett, fogyasztói világot ostorozza, kedves zongorazenével és aranyos kis német mondókával arról, hogy mi mindent kell még csinálni, közben pedig azt látjuk, hogy a gyerekek mennyire unatkoznak, sőt, szenvednek attól, hogy a felnőttek nem figyelnek rájuk.

Aztán persze, egy percnél megváltozik minden, és minden szülő rájön, hogy a család a legfontosabb. Persze, hiszen az Edeka idei karácsonyi szlogenje a #Zeitschenken, vagyis nagyjából „időt ajándékozni”. Ez sem azt jelenti, nyilván, hogy ne fogyasszunk, hanem inkább azt sugallja, lesz időnk a családra, ha a cég félkész élelmiszereit vesszük. Mirelit pizza karácsonyra, milyen szép is az!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló