Üzlet

Mégis, hogy szerezzünk karácsonyi ajándékokat az utolsó pillanatban?

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.23 | 06:45

Mindenkinek ismerős a helyzet, hogy december 23-án ott áll, hogy még nem vett senkinek semmit? Hát ez ciki, de szerencsére van megoldás.

Ahhoz, hogy megmentsük a karácsonyt, nem kell szupererő, elég megfogadni néhány egyszerű tanácsot. Nagy levegő, próbáljuk rendszerbe szedni:

1. Felejtsd el a plázát!

Meg lehet próbálni, de rengeteg időd, energiád és pénzed fog rámenni, ha beveted magad a bevásárlóközpontokba, ahol egyre feszültebb a helyzet, ahogy fogy az idő és nő a tömeg. Ráadásul rád fognak sózni valami túlárazott gagyit, amivel csak leégeted magad.

2. Sajnos a rendelés sem megoldás

Nagyon jó lenne, remek webáruházak vannak, de sajnos már akkor sem érne ide, ha nem omlott volna össze a posta, és nem lennének túlterheltek a futárcégek. Ezt majd jövő októberben érdemes újragondolni.

3. Fogj egy darab papírt (vagy nyiss egy jegyzetet)!

Fontos a higgadtság és a tervezés: írd fel, kinek kell még ajándék, és gondold végig, mennyit szánnál rá! Ki fog derülni, hogy egy-két távoli rokont akár ki is lehet húzni, ők úgy sem adnak neked semmit.

4. A jelszó: élmény

Ne akarj mindenáron tárgyakat ajándékozni! Gondolkozz inkább élményekben, szolgáltatásokban, amiket online is le lehet foglalni. Jó ötlet lehet az utazás (repülőjegy- és szállásfoglalás), a kikapcsolódás (ha rászánjuk az összeget, egy wellness-hétvége, de például egy online megvehető játék is), egy kis kultúra (színházjegy vagy kiállításbelépő), vagy éppen egy előfizetés (az idősebbeknek újság és magazin, a fiatalabbaknak, mondjuk Netflix vagy Amazon Prime).

5. Készüljünk fel a nehézségekre!

A fenti példák közül lehet egy kis gond például a színházjegyekkel (még hogy nem érdekli az embereket a kultúra!), de nem kell feladni, nem január 2-án kell színházba menni, érdemes próbálkozni. A repülőjegy foglalása is macerás lehet (és még a megajándékozott is bejelentheti, hogy márpedig ő nem ér rá akkor), szóval hagyjunk egy kis időt a felkészülésre vagy a foglalás módosítására.

6. Adjuk meg a módját!

Jobb esetben már a kezünkben vannak a foglalások, egy kinyomtatott papír formájában. Ezt persze snassz lenne csak úgy a kezébe nyomni valakinek, szóval dobjuk fel kicsit: tegyük díszes borítékba, csomagoljuk valószínűtlenül nagy dobozba, vagy esetleg tekerjük fel, és kössük át szalaggal. Boldog karácsonyt mindenkinek!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló