Üzlet

Mégis, hogy szerezzünk karácsonyi ajándékokat az utolsó pillanatban?

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.23 | 06:45

Mindenkinek ismerős a helyzet, hogy december 23-án ott áll, hogy még nem vett senkinek semmit? Hát ez ciki, de szerencsére van megoldás.

Ahhoz, hogy megmentsük a karácsonyt, nem kell szupererő, elég megfogadni néhány egyszerű tanácsot. Nagy levegő, próbáljuk rendszerbe szedni:

1. Felejtsd el a plázát!

Meg lehet próbálni, de rengeteg időd, energiád és pénzed fog rámenni, ha beveted magad a bevásárlóközpontokba, ahol egyre feszültebb a helyzet, ahogy fogy az idő és nő a tömeg. Ráadásul rád fognak sózni valami túlárazott gagyit, amivel csak leégeted magad.

2. Sajnos a rendelés sem megoldás

Nagyon jó lenne, remek webáruházak vannak, de sajnos már akkor sem érne ide, ha nem omlott volna össze a posta, és nem lennének túlterheltek a futárcégek. Ezt majd jövő októberben érdemes újragondolni.

3. Fogj egy darab papírt (vagy nyiss egy jegyzetet)!

Fontos a higgadtság és a tervezés: írd fel, kinek kell még ajándék, és gondold végig, mennyit szánnál rá! Ki fog derülni, hogy egy-két távoli rokont akár ki is lehet húzni, ők úgy sem adnak neked semmit.

4. A jelszó: élmény

Ne akarj mindenáron tárgyakat ajándékozni! Gondolkozz inkább élményekben, szolgáltatásokban, amiket online is le lehet foglalni. Jó ötlet lehet az utazás (repülőjegy- és szállásfoglalás), a kikapcsolódás (ha rászánjuk az összeget, egy wellness-hétvége, de például egy online megvehető játék is), egy kis kultúra (színházjegy vagy kiállításbelépő), vagy éppen egy előfizetés (az idősebbeknek újság és magazin, a fiatalabbaknak, mondjuk Netflix vagy Amazon Prime).

5. Készüljünk fel a nehézségekre!

A fenti példák közül lehet egy kis gond például a színházjegyekkel (még hogy nem érdekli az embereket a kultúra!), de nem kell feladni, nem január 2-án kell színházba menni, érdemes próbálkozni. A repülőjegy foglalása is macerás lehet (és még a megajándékozott is bejelentheti, hogy márpedig ő nem ér rá akkor), szóval hagyjunk egy kis időt a felkészülésre vagy a foglalás módosítására.

6. Adjuk meg a módját!

Jobb esetben már a kezünkben vannak a foglalások, egy kinyomtatott papír formájában. Ezt persze snassz lenne csak úgy a kezébe nyomni valakinek, szóval dobjuk fel kicsit: tegyük díszes borítékba, csomagoljuk valószínűtlenül nagy dobozba, vagy esetleg tekerjük fel, és kössük át szalaggal. Boldog karácsonyt mindenkinek!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló