Üzlet

Hoppá! Megvan, mennyi pénzt termelt a Fortnite

  • Szerző:nuus
  • 2018.12.28 | 11:25

Ki mondta, hogy egy ingyenes játékkal nem lehet nagyot szakítani? Az Epic Games-nek eléggé összejött, 2018-ban 3 milliárd dollár profitot csináltak.

Habár maga a játék ingyenes, azért lehet benne pénzt költeni. Különböző kinézeteket és táncmozdulatokat lehet benne vásárolni, valamint tíz hetes belépőket, amelyek kihívásokat adnak, ezzel még több ingósághoz juttatva a játékosokat. Na ezekből jött össze a 3 milliárd, összesen 125 millió játékostól a világon, akik PC-n, Xbox-on, PS4-en, Nintendón és telefonon játszanak – írja a Techcrunch.

És még mindig profitról, nem pedig bevételről beszélünk, ami rengeteg pénz, bár annyira nem meglepő. 2018 során több elemző is több százmillió dollárnyi bevételt saccolt az Epic Games-nél havonta. Ami viszont érdekes, hogy a vállalat tőzsdei értéke 15 milliárd, ami nem olyan sok ahhoz képest, hogy 3 milliárd profitot termeltek.

Mitől ekkora a siker?

Mindenhol ott van, tehát bármelyik platformon elérhető, nem úgy, mint például a PUBG. Na meg persze minden nap van értelme játszani, elvégre a napi és heti küldetésekkel új kinézeteket lehet feloldani, ráadásul szórakoztató módon. Amellett sem lehet elmenni, hogy ingyenes, így igazából bárki kipróbálhatja anélkül, hogy kockáztatná a pénzét. Így pedig elég könnyű rengeteg játékost bevonzani, főleg így, hogy egy változatos és kihívásokkal teli világba érkeznek.

A kérdés csak, hogy képes lesz-e változatos maradni az évek múlásával. Egyelőre elég jól működik az, hogy szezonokat indítanak, ezek során pedig folyamatosan változtatják a pályát, legutóbb például beraktak egy brutálisan erős kardot és kijelöltek egy helyet, ahová a játékosok építhetnek dolgokat.

Itt van, miért a Fortnite a legsikeresebb játék


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.