Pénzügyek

Felejtsd el a malacperselyt, ez az app mindenkit megtanít spórolni

  • Szerző:nuus
  • 2019.03.18 | 10:18

A zsebpénzt is jobban lehet adni digitálisan.

A malacpersely sincs ingyen (Fotó: Luca Florio / CC-BY)

A Goalsetter nevű app ugyanezt az egyszerűséget, plusz a takarékosságot, a pénz beosztását akarja megtanítani a digitális pénzügyek korában. A startupot Tanya Van Court alapította, aki a kétezres évek dotkom lufijának kidurranásakor egyik percről a másikra veszítette el tech cégek részvényeibe fektetett egymillió dollárját – írja a Techcrunch. Akkor az ESPN sportcsatorna digitális termékfejlesztésért felelős igazgatóhelyettese volt, később megjárta a Nickelodon és a Discovery Education marketing és oktatási fejlesztési osztályait is. Ez után indította el a startupját.

Az ötletet nyolcéves lányával tesztelte, akinek azt szabta célul, hogy gyűjtsön össze 100 dollárt. Ha sikerrel jár, akkor anyja megduplázza az összeget és nyitnak egy befektetési számlát. Gabrielle megértette az alapelveket és kilencedik születésnapjára egy biciklit és egy befeketetés számlát kért. A Goalsetter ma két részből áll: az egyik egy megtakarítási számla gyerekeknek, a másik egy pénzügyi oktatást, kvízeket, játékokat nyújtó portál.

A szülőknek és a gyerekeknek közösen kell regisztrálni az appba. A célokat azonban a gyerekek adják meg, legyen akár szó a továbbtanulásra való előtakarékoskodásról akár egy játékkonzolról. Innentől kezdve a zsebpénzüket a rendszeren keresztül kezelik. A szülők pedig beállíthatják, hogy az aprógyűjtögetős spórolási módszerhez hasonló megtakarítási megoldással töltsék a gyermekeik számláját.

Van Court szerint a Goalsetter a konzumerizmus ellen is hat. Azokat az anyákat éri el könnyen az app, akik szerint “a gyereknek túl sok cucca van”.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.