Pénzügyek

Ez igen, a világ leggazdagabb exneje súlyos milliárdokat ad jótékony célra!

  • Szerző:nuus
  • 2019.05.29 | 13:41

MacKenzie így is a világ egyik leggazdagabb nője marad, de ez azért szép gesztus!

MacKenzie Bezos nagyjából 35 milliárd dollárral a zsebében szállt ki a házasságból, melyet az Amazon-alapítóval még 1993-ban kötött.

 

View this post on Instagram

 

Kirk or Picard? Picard! #FinalFrontier #GoBoldly

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos) on

A foglalkozására nézve regényíró hölgy máris írásbeli ígéretet tett a Giving Pledge számára, mely Bill Gates és Warren Buffett közös nonprofit szervezete, hogy ennek a hatalmas összegnek több, mint a felét jótékony célra máris tovább adná:

Az ajándékainkról időnként lemondunk, hogy jó hatással lehessünk másokra. Én aránytalanul nagy pénzhez jutottam, amelyet ezúton szeretnék megosztani.

írja a 49 éves, tehetős asszony. Jeff is büszke a gyermekének anyjára:

McKenzie biztos, hogy lenyűgöző és hatékony filantróp tevékenységet fog végezni.

E szervezet tagjai általában a vagyonuk felét ajánlják fel, és dönthetnek úgy is, hogy névtelenségbe burkolóznak. Bezos neje korábban is belefolyt társadalmi célú akciókba: rák- és Alzheimer-kutatás mellett az azonos neműek házasságának ügyét is támogatta.

A Bystander Revolution nevű, iskolai zaklatások ellen fellépő csoportban is vezető tisztséget tölt be. 2018-ban férjével a hajléktalan családoknak juttattak kétmilliárd dollárt, de a kisebbségi bevándorlók egyetemi oktatására is gondot fordítottak.

A Giving Pledge 2010-ben létesült, és már több, mint 200 tagot számlál. Ide sorolt be a Pinterest egyik alapítója, Paul Sciarra is a feleségével, Jenniferrel, akárcsak a WhatsApp-tól Brian Acton és párja, Tegan. De Ryan D. “Jume” Jumonville, a United Networks of America nevű, egészségügyi vállalkozás vezetője is a csapatot erősíti, említi meg a NPR.org.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló