Pénzügyek

Ezt ne csináld soha a bankkártyáddal, ha nem akarod, hogy meglopjanak

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.05 | 12:13

Az ember azt gondolná, hogy mindenkinek természetes, de évente ezrek teszik meg mégis.

Ezt a kártyát 2015-ben letiltották, miután a tulajdonosa megosztotta a neten a fotóját

Nem szoktunk a hét hülyéje díjat kiosztani, de vannak emberek, akiknek járna. Például, akik befotózzák és megosztják az új bankkártyájukat a neten.

A pénzügyi önsorsrontásnak több módja van, de az egyik leggyorsabb és legegyszerűbb a bankkártyánk számának megosztása a neten. Úgy gondolod, hogy senki nem csinál ilyet? Tévedésben élsz!

Pár hónapja nem frissült a Twitter legvérfagyasztóbb fiókja, a NeedADebitCard. Valószínűleg azért, mert még jogi problémáik is lehettek volna abból, hogy mások által feltöltött tartalmat osztottak újra. A felhasználó ugyanis egy dolgot csinált: keresett olyan fotókat, amin egy betéti kártyával elbüszkélkedő netező lefotózza az új kártyáját, és megosztotta.

A fiókot nem internetes bűnözők üzemeltették – a feketepiacon nagyjából kilóra lehet kártyaszámokat vásárolni – hanem a nagyon hülye netezőket figyelmeztetni. Úgy tűnik, a bankok ügyfélszolgálatosai is rá-ránéztek a Twitterre, mert a fenti kártya tulajdonosát nem sokkal a kép feltöltése után figyelmeztette a Chase, hogy nem ártana kártyát cserélnie.

A jelenség nem szűnt meg. Vannak, akik trollkodásból töltenek fel lejárt, érvénytelen kártyákat. De mindig akad egy-két felhasználó, aki nem gondolja végig, hogy a kifosztásához szükséges összes adatot megosztotta.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Lakatos Márk nekiment G.w.M-nek
  • szerző:nuus
  • 2023. 02. 04.