Pénzügyek

Mi magyarok fizethetnénk már mobillal is bankkártya helyett, de még nem akarunk

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.25 | 19:22

A telefonnal csinálsz lassan úgyis mindent, és fizetni is azzal fogsz. De még nem fizetünk így. A Paypass és a bankkártyahasználat terjedése javíthat a helyzeten. Az érintős fizetést már használók azonban már szívesen fizetnének telefonnal.

Fotó: Pixabay.com CC0

A Gránit, az MKB és az OTP is lehetővé teszi, hogy az ügyfeleik digitalizálják a bankkártyájukat. Az appba töltött kártyával ugyanúgy lehet fizetni, ahogy egy Paypass bankkártyával tesszük. A beépített biztonsági megoldásoknak köszönhetően pedig a telefon ellopása vagy az adatok kikerülése esetén sem kerül veszélybe a számlán tárolt pénz.

A mobil fizetésről amúgy itt olvashatsz egy jó cikket.

A remekül hangzó elmélet ellenére a GKI felmérése szerint nagy a bizalmatlanság a mobiltárcákkal szemben. Ez pedig gátolja az ilyen fizetési megoldások elterjedését.

A közvéleménykutat ezer fős, reprezentatív felmérésének válaszadói közül 25 százalék nyilatkozott úgy, hogy szívesen fizetne a telefonjával a pénztáraknál. Leginkább a 30-40 év közöttieket érdekli a lehetőség (46 százalék), őket követik a harminc alattiak (34 százalék), az idősebbek körében viszont kisebb a nyitottság a telefonos fizetésre. (Igaz, ők azok, akik Paypasst sem használnak, derült ki egy korábban kiadott GKI elemzésből.)

Ha szűkítjük a résztvevőket, és csak a bankkártya tulajdonosokat nézzük, akkor a telefonos fizetés iránt érdeklődők aránya 43 százalékra ugrik fel. A Paypasst használók - még szűkebb kategória! - esetében pedig 63 százalék az érdeklődők aránya.

A kutatócég szerint az érdeklődés elég nagy ahhoz, hogy a bankoknak megérje fejlesztésbe fogni miatta. A barátkozás pedig gyorsul a bankkártyahasználat terjedésével és az érintős fizetés népszerűbbé válásával.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
A következő cikkek betöltése folyamatban...