Pénzügyek

Mi magyarok fizethetnénk már mobillal is bankkártya helyett, de még nem akarunk

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.25 | 19:22

A telefonnal csinálsz lassan úgyis mindent, és fizetni is azzal fogsz. De még nem fizetünk így. A Paypass és a bankkártyahasználat terjedése javíthat a helyzeten. Az érintős fizetést már használók azonban már szívesen fizetnének telefonnal.

Fotó: Pixabay.com CC0

A Gránit, az MKB és az OTP is lehetővé teszi, hogy az ügyfeleik digitalizálják a bankkártyájukat. Az appba töltött kártyával ugyanúgy lehet fizetni, ahogy egy Paypass bankkártyával tesszük. A beépített biztonsági megoldásoknak köszönhetően pedig a telefon ellopása vagy az adatok kikerülése esetén sem kerül veszélybe a számlán tárolt pénz.

A mobil fizetésről amúgy itt olvashatsz egy jó cikket.

A remekül hangzó elmélet ellenére a GKI felmérése szerint nagy a bizalmatlanság a mobiltárcákkal szemben. Ez pedig gátolja az ilyen fizetési megoldások elterjedését.

A közvéleménykutat ezer fős, reprezentatív felmérésének válaszadói közül 25 százalék nyilatkozott úgy, hogy szívesen fizetne a telefonjával a pénztáraknál. Leginkább a 30-40 év közöttieket érdekli a lehetőség (46 százalék), őket követik a harminc alattiak (34 százalék), az idősebbek körében viszont kisebb a nyitottság a telefonos fizetésre. (Igaz, ők azok, akik Paypasst sem használnak, derült ki egy korábban kiadott GKI elemzésből.)

Ha szűkítjük a résztvevőket, és csak a bankkártya tulajdonosokat nézzük, akkor a telefonos fizetés iránt érdeklődők aránya 43 százalékra ugrik fel. A Paypasst használók - még szűkebb kategória! - esetében pedig 63 százalék az érdeklődők aránya.

A kutatócég szerint az érdeklődés elég nagy ahhoz, hogy a bankoknak megérje fejlesztésbe fogni miatta. A barátkozás pedig gyorsul a bankkártyahasználat terjedésével és az érintős fizetés népszerűbbé válásával.

Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Neked ajánljuk

Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Mobiltech
Még mindig akadozik a Snapchat
  • szerző:nuus
  • 2017. 11. 07.
A következő cikkek betöltése folyamatban...