Pénzügyek

Brutális adót vetett ki a kormány – neked is fájhat

  • Szerző:nuus
  • 2022.10.10 | 10:48

A fel nem használt SZÉP-kártya pénzeidet mostantól az infláció mellett a kormány is dézsmálja.

A Magyar Közlöny pár napja hozta le azt a kormányrendeletet, miszerint az idén október 15-ig a Széchenyi Pihenő Kártyára  érkező juttatásokat május 31-ig kell elkölteni – írja a Napi. A megmaradó összegből 15 százalék „külön díjat” vonnak le. Varga Mihály pénzügyminiszter új játékszabálya szerint a díj mértéke a fel nem használt összeg 15 százaléka, de legalább 100 forint. Mindezt

egészen addig játsszák, amíg egyetlen fillér egyenleg is megmarad

az adózott jövedelemből a SZÉP-kártya egyenlegén. A Fidesz-kormány indoklása szerint az intézkedés oka a turizmus- és vendéglátási szektor támogatása. Eddig két évig lehetett felhasználni az összegeket külön büntető-díj nélkül.

A legutóbbi KSH-jelentés szerint

az erősen visszaeső belföldi turizmust a kártyán ragadt összegekkel próbálják életben tartani. A KSH szerint tavalyhoz képest közel 8 százalékkal több vendég 3,1 százalékkal több vendégéjszakát töltött el a kereskedelmi szálláshelyeken idén augusztusban.

A belföldi vendégek viszont 14 százalékkal kevesebben

voltak. Az első 8 hónap alatt eltöltött 18,5 millió vendégéjszaka pedig így is 17 százalékkal kevesebb, mint 2019-ben. A NER-lovagok a koronavírus-válság előtt ráadásul előszeretettel szálltak be a turisztikai iparba – különösen a számukra bőkezűen osztogatott uniós támogatások révén.

Hatalmas változás: mától itt is fizethetsz SZÉP-kártyával


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.