Pénzügyek

Eleged van az emberekből? Akkor ezek az állások valók neked!

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.15 | 14:52

Nem mindenki nagy társasági ember. Dolgozni persze ők is szeretnének, csak lehetőleg olyan helyen, ahol nem a szociális készségek a legfontosabbak. Mutatjuk, melyek ezek az állások.

Ahhoz, hogy kiderítsék mely állások tartoznak ide, az O*NET az USA munkaügyi minisztériumának adatbázisa alapján 974 munkát vizsgált meg. Egy százas skála alapján értékelték, hogy mennyire igényli a munka az egymás közötti interakciót, mennyire kell a dolgozónak viccesnek, jókedvűnek egyszóval jó társaságnak lennie. A Business Insider átlagolta ezt a két adatot, és listába szedte azokat az állásokat, ahol nagyon jól pénzt lehet összehozni, és nincs szükség állandó kapcsolatra a munkatársak között. Megnéztük, hogy itthon mi a helyzet hasonló munkakörökben, segítségül hívva a Nemzeti Munkaügyi Hivatal pályaorientációs portálját.

A következőkben néhány olyan állást sorolunk fel, ahol nem kell személyiségünkkel nagyot villantani: a társas hajlamokat mérő skálán kevesebb mint 66 pontot értek el. Nem elhanyagolható infó az sem, hogy az O*NET felmérései szerint több mint 55.000 dollárt fizetnek. Ez persze nem azt jelenti, hogy akik ezeket az állásokat keresik, vagy kicsit visszahúzódóbbak, azok rossz társaságot jelentenének. Ne felejtsük el az sem, hogy ezek az eredmények az Egyesült Államokban születtek.

Nem mindenki az a csevegős típus (forrás: pixabay.com)
Nem mindenki az a csevegős típus (forrás: pixabay.com)

Transzfer autó operátor bányában

Átlagos kereset: 55.320 $ (Kb. évi 15 millió forint, vagyis havi 1 250 000)
Magyarországon egy bányászati technikus már több mint 250 ezer forintnak megfelelő bruttó keresetet tudhat magáénak, míg egy bányamérnök bruttó 470 ezer forintot vihet haza. Mivel veszélyes terep, a fizetés ennek megfelően ebben a munkakörben sem lesz alacsony.
Társas hajlamokat mérő pontszám: 64 pont
Diesel vagy villamosenergiával működő transzfer autókat kezelnek, feladatuk az, hogy a különböző anyagokat a fejtési területekről a csillékhez és a futószalaghoz szállítsák. Ha van bátorságod egy ilyen veszélyes terepen dolgozni, és még sofőrködni is szeretsz, akkor ez álmaid melója lehet.

Geológiai mintákat kiértékelő szakember

Átlagos kereset: 55.610 $ (Kb. évi 15 millió forint,vagyis havi 1 250 000)
A geológusok itthon általánosan bruttó 290 ezer forintot visznek haza havonta.
Társas hajlamokat mérő pontszám: 56 pont
Földani mintákat, ásványokat, nyersolajat vizsgálnak és tesztelnek az alapján, hogy tartalmaznak-e petróleumot, gázt vagy bármilyen ásványi anyagot.

Repülőgép szerelő és szerviz technikus

Átlagos kereset: 58.370 $ (Kb. évi 16 millió forint, vagyis havi 1 300 000)
Magyarországon ezt a munkát bruttó 340 ezer forintért végzik havonta.
Társas hajlamokat mérő pontszám: 64 pont
Felmérik a repülőgépek állapotát, szervizelnek, ők végzik a hajtóművek beállításait is, és felelnek a hidraulikus és a pneumatikus (sűrített levegővel működő) rendszerekért. Imádod a repülőket? Ahhoz, hogy pilóta lehess, nagyon sok követelménynek kell megfelelni, ennél talán könyebb ezt a munkát megszerezni.

szerelo_1
(forrás: pixabay.com)

Költő, szövegíró, kreatív író

Átlagos kereset: 60.250 $ (Kb. évi 16,5 millió forint, vagyis havi  1 375 000)
Egy újságíró itthon bruttó 310 ezer forint körüli összeget vihet haza, míg egy költő-író csupán bruttó 190 ezret.
Társas hajlamokat mérő pontszám: 52 pont
Ide tartoznak az esszék, forgatókönyvek és a dalszövegek írói is. Itt azért kitűnik, hogy ezért a munkáért érdemes Amerikába utazni.

Csillagász

Átlagos kereset: 104.100 $ (Kb. 28,5 millió forint, havonta 2 375 000)
Egy kutatással és fejlesztési tevékenységekkel foglalkozó vezető havonta átlagosan bruttó 760 ezer forinttal lesz boldogabb, de ebben a nagy gyógyszeripari vállalatoknál dolgozók átlagkeresete is szerepel. A csillagászok keresetét a geológusok és a kutatók közé érdemes belőni.
Társas hajlamokat mérő pontszám: 60.5 pont
Megfigyelik és kutatják a csillagászati jelentségeket, állandóan az eget kémlelik, hogy információkhoz jussanak – sőt, minden hullócsillagnál kívánhatnak valamit.

Csillagok...csillagok... (forrás: pixabay.com)
Csillagok…csillagok… (forrás: pixabay.com)

Matematikus

Átlagos kereset: 112.560 $ (Kb. évi 31 millió forint, több mint havi 2.5 millió)
Nem kell matematikusnak lenni ahhoz, hogy lássuk: az itthoni bruttó 380 ezer forintot ez az összeg meg sem közelíti.
Társas hajlamokat mérő pontszám: 58 pont
Igazán megéri matematikusként dolgozni, persze ehhez aztán tényleg zseninek kell lenni…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló