Pénzügyek

Lopott órákra adta ki lakását, nem adott számlát, milliós bírságot kapott

  • Szerző:nuus
  • 2020.10.15 | 16:18

A NAV bejelentkezett egy lopott órára.

Randevúkra adta ki lakásait egy zalai bérbeadó, aki milliós bírságra számíthat, miután a nála bejelentkező adóellenőröknek nem adott számlát.

A képen nem a NAV munkatársai láthatóak, a fotó csak illusztráció. Fotó: 123rf

Joó Hilda sajtófőreferens tájékoztatása szerint a bérbeadó randevúkra, “lopott órákra” adta ki a lakásait internetes hirdetésen keresztül, minőségi bort vagy pezsgőt bekészítve, “nyugodt környezetben, teljes diszkrécióval”. A nem mindennapos hirdetés felkeltette a NAV munkatársainak is a figyelmét, akik SMS-ben foglaltak szállást, hogy a bérbeadás szabályainak betartását ellenőrizzék.

A hirdető – miután igazolta a foglalást – megadta a “randilakás” címét, illetve közölte, hogy a kulcs a lábtörlő alatt van, amit távozáskor oda is kell visszatenni. Kérése szerint a bérleti díjat az ebédlőasztalon kellett volna hagyni. A revizorok elfoglalták az apartmant, majd nem sokkal később telefonon jelezték a hirdetőnek, hogy személyesen szeretnének fizetni. A bérbeadó meg is érkezett a lakásba, átvette az összeget, azonban a bérleti díjról nem adott bizonylatot.

A NAV közleménye szerint a nyugtaadás elmulasztása miatt akár egymillió forintos mulasztási bírságra is számíthat a zalai lakáskiadó.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Autó
Eladó az egyetlen vízi Ferrari
  • szerző:nuus
  • 2020. 10. 07.