Pénzügyek

Hatalmas változás jön a SZÉP-kártyák felhasználásával kapcsolatban

  • Szerző:nuus
  • 2022.11.16 | 16:48

Megváltozik a SZÉP-kártya pénzek felhasználási módja.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter szerdán délután háromkor Kormányinfót tartott, amelyen elsősorban a Lengyelországra dobott bombák miatti válsághelyzetről beszélt. Emellett viszont szót ejtett arról is, hogy milyen tervei vannak a kormánynak a húzóágazatnak számító

magyarországi turizmus szereplőinek megsegítésével kapcsolatban.

Ez utóbbival kapcsolatban Gulyás elmondta, hogy a kormány azonnali hatályú döntésével eltörli a SZÉP-kártya egyes füleinek felhasználási korlátozásait. Ez pedig konkrétan annyit tesz, hogy a szállás, vendéglátás, szabadidő fülek közül bármelyiken található pénzösszeg megkötés nélkül, bármelyik célra felhasználható, elkölthető – a bejelentés keretezését tekintve nyilván azzal a céllal, hogy a turisztikai célú költések felé tereljék a lakosságot.

Gulyás másik bejelentése az ágazatban dolgozókat érinti.

A miniszter arról beszélt, hogy a turisztikai iparág területén 24 hónapra módosul a munkaidőkeret. Ez praktikusan annyit tesz, hogy ha nincs elég munka, akkor a munkaadó mostantól 2 éven keresztül játszhat a túlórapénzek kifizetésével meg a szabadságok kiadásával. Kérdés, hogy az amúgy is munkaerő hiánnyal küzdő ágazatban ez a lépés mennyire teszi vonzóvá az elhelyezkedést.

Nagyon fontos dolog derült ki a SZÉP-kártya hidegétel vásárlási funkciójáról


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.