Pénzügyek

A Steam arcon vágta a kicsi játékfejlesztőket

  • Szerző:nuus
  • 2018.12.05 | 07:46

Mostantól kevesebb pénzt akasztanak le a népszerű játékokból, így kedveznek a játékfejlesztő-óriásoknak, a kicsik viszont hoppon maradtak.

Kép: 123rf

A Steamen eladott játékok után eddig 30 százalékot kapott a Valve, a világ legnagyobb játékgyűjtő platformjának a tulajdonoscége. Mostantól viszont változik a helyzet, a nagy fejlesztők javára.

Ezután 25 százalékot akasztanak le azokról a játékokról, amelyek már termeltek 10 millió dollárt, 50 millió felett pedig már csak 20 százalék a Valve haszna. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a legnagyobb játékok simán átlépik az 50 milliós hasznot, a PUBG-t például csak a Steamen keresztül lehet megvenni számítógépre, ahol több tízmilliót eladtak belőle, 20-30 eurós darabáron.

A Valve nyilatkozata szerint ők csak a nagy cégeknek szeretnének segíteni, a kicsik viszont ezt egy jó nagy pofonként élik meg, ugyanis ők valószínűleg sosem érik majd el a 10 milliós bevételt. Szóval nehéz helyzetben vannak, a nagyok eddig is sokat kerestek, most pedig az ő terheiket könnyítették.

Emellett nincs más lehetőségük a kicsi, független fejlesztőknek, ugyanis ma már mindenki ilyen platformokon vásárol játékot, tehát szinte csak így van esélyük hírnevet és bevételt szerezni. Szóval ezt a békát le kell nyelniük.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló