Vállalatok

Az Uber vezére hiába milliárdos, most nagyon bunkó volt

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.01 | 11:48

Utólag persze elnézést kért, amiért olyan otromba volt a sofőrrel, de a nyilvánosságra került videóban legalább őszintén vallott arról, milyen módszerekkel dolgozik a cége, hogy kiüsse a piacról a konkurenciát.

Felháborodott kommentek árasztották el azt a kiabálásba torkolló YouTube-videót, melyben Travis Kalanick aláz meg egy Uber-sofőrt. A cég vezérigazgatójának kirohanását megörökítő pár perces felvételt már félmillióan látták egy nap alatt. A 6,3 milliárdot érő sofőrhálózat 40 éves feje még nem nőtt fel a feladathoz a jelek szerint, ugyanis a személyiségének még volna hová fejlődnie – számol be a Gizmodo.

A cégnek tavaly elég gyenge éve volt, bojkott és szexuális zaklatási vádak is tarkították a 2016-os esztendőt. Az elképesztő jólétben élő férfi mégis képes volt egy jóval szegényebb embert így lealázni. A Fawzi Kamel nevű sofőr videójának elején még két hölggyel osztozik a hátsó ülésen a vezérigazgató, majd nagyjából a negyedik perctől kezdődik kettejük közt a heves szóváltásban végződő csevej. A feszültté váló beszélgetésben Kalanick említi meg, hogy az Ubernek muszáj volt csökkentenie a díjait, különben lőttek volna a biznisznek.

Félreértesz. Túl drágán kezdtük el. Nem azért vittük le az árakat, mert így akartuk – muszáj volt, hogy folytathassuk az üzletet.

A Lyft miatt? Ők (a konkurens cég) csak egy szelete a tortának!

Azért tűnik csak egy szeletnek, mert legyőztem őket. Ha nem tettem volna így, akkor ők maradtak volna felül.

Kamel elmondja Kalanicknek, hogy kirabolva érzi magát, ugyanis 97 ezer dollárt bukott az Uber üzleti stratégiája miatt. És ezzel nincs egyedül a sofőrtársak közt. A Bloomberg múlt hónapban adta hírül, hogy sokuk az autójában alszik, és gyakorlatilag nyomorognak: óránként alig hoznak össze tíz dollárt.

Mikor kiszállt a kocsiból, a vezér még odaszúrta, hogy

Néhányan nem vállalják fel a felelősséget, és másokat hibáztatnak a szaros életükért. Sok sikert!

Elképesztő.

Frissítésként viszont meg is jött Kalanick bocsánatkérő emailje is, melyet az összes Uber dolgozónak címezett:

Gondolom mindenki látta már a videót, amelyben tiszteletlenül bánok egy sofőrünkkel. Nincs rá szó, mennyire szégyellem magam. A munkám főnökként az, hogy vezessek. És ehhez olyan viselkedés illik, amire büszkék lehetünk. Hibáztam.

A videó kockái, és a zúduló kritikák olyan aspektusomra mutatnak rá, amelyet alapjaiban kell megváltoztatnom. Első alkalom, hogy elismerem, hogy segítséget kell igénybe vennem, hogy jobb vezető lehessek. Mélyen bocsánatot kérek Fawzitól, és egyben a sofőrök és az Uberesek közösségétől is.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló