Vállalatok

Házhoz szállítással lenne újra a legnagyobb a McDonald’s

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.02 | 20:38

Félmilliárddal csökkent a mekizők száma az elmúlt öt évben, a gyorsétteremlánc így házhoz szállítási bizniszbe kezdhet, hogy újra megszedje magát.

A Financial Times szerint a McDonald’s már tesztelte is a szolgáltatást Florida több városában, ahol az Uberrel intézné a kiszállítást. Hogy más országokban is így tennének-e, nem tudni, mindenesetre közölték: a floridai próbaüzem sikeres volt, így más nemzetközi piacokon is bevezetik majd.

meki

 

A cég jelentős növekedéssel számol, ha a szolgáltatás kiterjesztik az amerikai, angol, francia, német és kanadai piacra is, ezekben az országokban ugyanis a népesség 75 százaléka legfeljebb 8 kilométernyire él a legközelebbi Mekitől, így az étel még forrón érkezhet hozzájuk.

A világnak már így is vannak országai, ahol a McDonald’s házhoz is szállít: ezt Kínában, Dél-Koreában és Szingapúrban saját sofőrökkel oldották meg, ami ezzel egymilliárd dolláros piacot teremtettek a cégnek. Globálisan a növekedés akár 100 milliárdos is lehet.

A McDonald’s saját mobilappot is fejlesztene a házhoz szállításhoz, amit az év végéig 36 ezer amerikai étterme közül 20 ezerben be is vezetne.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.