Vállalatok

Még egy botrány: megnézheted, mit gyűjtött össze rólad a Facebook

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.26 | 12:13

Évekig gyűjtötték az Android felhasználók hívás és SMS adatait. Néhány Twitterező jött rá a turpisságra, amikor azt látták, hogy a Facebook alkalmazás nem csak a Messengeren való üzenetváltásokat tárolja, hanem SMS-eket és hívásokat is.

Már eddig is tudtuk, hogy ötven millió ember személyes adatai kerültek illetéktelen kezekbe a Facebooktól. Ezért sokan törölték a profiljukat, köztük hírességek is, például a techguru, Elon Musk és a Massive Attack együttes.

Néhányan nem elégedtek meg az újsághírekkel, és azért utánanéztek, mit gyűjtött össze róluk a Facebook, és elég érdekes dolgokat találtak.

Dylan McKay letöltötte a Facebook oldaláról a fájlt, amiben azt látta, hogy a Messenger app naplózta az összes telefonbeszélgetést, amit a barátnője anyukájával folytatott. Na meg az összes többi telefonálását, és SMS-ét is.

Így vizsgálhatod meg, hogy rólad mit gyűjtöttek össze

Erre az oldalra kell menned, és letöltened az adatokat, amiket a Facebook tárol rólad. Ezeket elküldik neked e-mailen keresztül .zip fájlban. Miután kicsomagoltad, nyisd meg az “index.htm” fájlt, majd menj a “contact info” oldalra.

Mindent azért tettek, hogy jobbá tegyék az alkalmazást.

A Facebook azt nyilatkozta, hogy azért gyűjtögette össze az adatokat, hogy fejlesszék az algoritmust, ami kitalálja, hogy kikkel kéne kapcsolatban maradnod, vagy kivel kéne felvenned azt. De úgy összességében is javítja a felhasználói élményt. Arról mondjuk nem mondtak semmit, hogy ehhez miért van szükség az emberek telefonbeszélgetéseire, vagy üzeneteire.

Nyitókép: pixabay.com CC0


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.