Vállalatok

Fizetős Facebook – fizethetünk azért, hogy bent legyünk egy Facebook csoportban

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.21 | 14:21

A csoport adnminok dönthetnek úgy, hogy a tagoknak fizetniük kell az ottani tartalomért.

Kép: Pixabay

A Facebook bejelentette, hogy a csoport adminisztrátorok a jövőben szedhetnek tagdíjat, ez az összeg 5 dollártól egészen 30 dollárig terjedhet. Első körben a gyerekneveléses, főzős és takarítós csoportokon fogják tesztelni.

Emellett természetesen megmaradnak az ingyenes csoportok, az adminok viszont készíthetnek egy külön felületet, ahova a prémiumtartalmakat töltik fel, a havi tagdíjért cserébe. Például Sarah Mueller-nek van egy Declutter My Home nevű csoportja, amelybe takarítós és rendrakós praktikákat posztol. Ő létrehoz majd egy csoportot Organize My Home néven, ahova a prémium rendcsinálós videókat posztolja majd, havi 15 dollárért per fő.

A Facebook ezzel a rendszerrel szeretné jutalmazni azokat a tartalomgyártókat, akik sok időt fektetnek ebbe a tevékenységükbe. Így a közösségkovácsolás kereshetnek pénzt is, nem is olyan keveset.

A tesztfázisban nem kap jutalékot a Facebook, viszont az Apple és a Google annál inkább. Ők 30 százalékot kapnak minden előfizetésből az AppStore és a Google Play szabályai miatt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.