Vállalatok

A Dove elnézést kért a rasszista szappanhirdetése miatt

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.09 | 09:43

Nem ez volt az első eset, hogy botrány lett a cég kampányából.

A Dove néhány napja a Facebookon indított egy online kampányt, amelyben azt láthatjuk, hogy a cég testápolóját használó fekete nő fehér nővé változik, miután leveszi a pólóját.

Ez a reklám óriási felháborodást váltott ki a twitterezők körében, ezért a hirdetést eltávolította a szappangyártó cég, majd később elnézést is kértek a kampány miatt.

Nem ez volt az első eset, hogy az Unilever alá tartozó, 170 ezer főt alkalmazó vállalat botrányos hatású reklámmal jött ki. 2011-ben már volt egy hasonló kampány, a szintén szerencsétlen hirdetés itt látható a kép jobb oldalán.

Ezen a fotón három fiatal nő látható, és felettük az előtte-utána felirat, ami azért is furcsa, mert az egész reklám azt az érzést kelti, hogy ha az adott terméket használjuk, akkor teltkarcsú fekete hölgyből sovány szőkévé válhatunk.

Az biztos, hogy a Dove nem a megfelelő reklámügynökséget választotta magának, mert korábban többször is botrányos hatású kampányok jelentek meg a cég hirdetéseiben. 2015-ben például szintén nagy balhé lett abból, hogy egy krémre ráírták, hogy  „normálistól sötét bőrig” használható.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló