Vállalatok

Hoppá, Richard Branson még karácsony előtt embert juttatna az űrbe!

  • Szerző:nuus
  • 2018.12.01 | 15:18

Az első turista maga a milliárdos lesz, ezerrel zajlik a rizikós űrverseny!

Richard Branson cége végre szintet lép: a Virgin Galactic célkitűzése ugyanis az, hogy embert juttasson az űrbe, méghozzá karácsony előtt. A milliárdos üzletember az asztonautákkal még idén erősíteni szándékozik a cég profilját:

Zseniális űrhajós csapatunk van, akik 100 százalékban hisznek a projekt megvalósulásában, és mindent bele is adnak.

összegzi Branson.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Richard Branson (@richardbranson) on

Az első tesztrepülésekre még nem visznek magukkal utasokat; majd maga a milliárdos csatlakozik elsőként hozzájuk. Eztán jöhetnek csak a fizetős kalandorok.

Csak akkor szállhatok fel, ha a próbarepülések jól sikerülnek. Persze, ha rajtam múlna, máris mennék. Nagyon bátor emberekről van szó.

A SpaceShipTwo nevű, rakétameghajtású gépet egyelőre még csak földközelben tesztelték, ám most egy veszélyesebb szakasz következik. A légi jármű 3700 km/órával érné el a csúcssebességet, nyolc másodperc alatti gyorsulása során.

Ha ezt Bransonék meglépik idén, akkor lepipálják a nagy riválist, Jeff Bezost, aki a Blue Originnel 2000 óta tervezi a világűr-turizmus beindítását. De még Elon Musk orra alá is borsot törhet a Galactic, ugyanis a SpaceX csak jövőre tervez kirándulókat vinni a Nemzetközi Űrállomásra.

A biztonság a legfontosabb, ha embereket juttatsz a magasba. Így nem szabadna versengenünk azon, ki lesz a legelső. Persze a Virgin lesz az, aki a leghamarabb jut ki. Nemcsak Elon az, aki hajmeresztő tetteket visz véghez, de Jeff és Richard is képesek hasonlóra.

via GIPHY

A Virgin 2014-ben, egy másodpilóta elvesztését követően újratervezte a SpaceShipTwo-t, főleg a repülésirányító részre ügyeltek nagy műgonddal. Akkor Branson elgondolkodott azon, hogy érdemes-e egyáltalán folytatni a rizikós projektet.

De a vevők már sorban álltak a 200-250 ezer dolláros napijegyért, mely egy űrutazást tartalmaz, pár perc súlytalansággal, és panorámával szülőbolygónkra. Branson a határidőkkel nem mindig volt köszönőviszonyban, több halasztást is már a számlájára írhattunk. És most közel 600 ügyfél űrkirándulását kell megszerveznie, teszi hozzá a CNN Business.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló