Zene

Rapsztár akarsz lenni? Vegyél egy drága autót és írj róla egy számot!

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.25 | 06:55

Bentley, Lamborghini, Maserati? Nem csak autómárkák, de dalok is egyben, hiszen a hip-hop szövegekben a nők-pénz-fegyverek szentháromság mellett a méregdrága autók emlegetése is elengedhetetlen klisévé vált. Aki egy kicsit is ad magára, annak kell írnia egy számot egy több milliós luxusverdáról!

Állításunkat bizonyítandó össze is állítottunk egy top 10-et a leghíresebb/leggizdább rapszámokból, amiknek nomes est omen jelleggel már a címe is egy autómárka! Lássuk:

A No.1.: Lamborghini

Az olasz sportautó márkát elég sokan favorizálják az amerikai rapperek közül, ahogy a későbbiekben látni fogjuk, többen írtak  már dalt a csak Lambo becenéven emlegetett autómárkához. Ezek közül a legerősebbet azonban KSI követte el, aminek a refrénje mindent összefoglal, ami jó ebben az autóban:

La-Lamborghini, La-Lamborghini
Bitch, I know you see me in my Lamborghini
La-Lamborghini, La-Lamborghini
Ride so quick, you would think I’m Houdini

Vagyis egy eltűnő-feltűnő verdával van dolgunk, előbbi tulajdonságnak valószínűleg a rendőrség elöli menekülésben, utóbbinak a csajok és a rajongók előtti felvágásban van meghatározó szerepe:

KSI – Lamborghini (Explicit) ft. P Money

Stream for Free on Spotify: http://t.co/dWuBx0BZl8 / iTunes: http://bit.ly/KSILambo ‘Keep Up’ CDs & T-shirts available here: http://po.st/KeepUpStore ‘Keep Up’ CDs on Amazon: http://po.st/Fdrkwc Directed by Jak X for Geniuswave Additional Edit by Yousef Thami Car Photographed by NUBI Magazine My Twitter: https://twitter.com/KSIOlajidebt My facebook https://www.facebook.com/KSIOlajidebt My Snapchat: TherealKSI Instagram: http://instagram.com/therealksi Sidemen Shop: http://sidemenclothing.bigcartel.com/ XBox & PSN Cards http://mmo.ga/kES0 – Instant!

Lamborghini fun fact: kevesen tudják, hogy az olasz cég luxusautók mellett traktorokat is gyárt! LOL.

Mindegy, csak B legyen!

Lloyd Banks már nem ennyire válogatós, egyszerre több márkát is favorizál, a lényeg, hogy drága legyen, és B betűvel kezdődjön a neve, ahogy azt a Beamer (a BMW beceneve), Benz (Mercedes) or Bentley című dalában megénekli. A német minőség és az angol luxus találkozik a kifinomult amerikai igényekkel:

Lloyd Banks – Beamer Benz Or Bentley Ft. Juelz Santana (+Lyrics) – Official Music Video HD

╔═╦╗╔╦╗╔═╦═╦╦╦╦╗╔═╗ ║╚╣║║║╚╣╚╣╔╣╔╣║╚╣═╣ ╠╗║╚╝║║╠╗║╚╣║║║║║═╣—————– ╚═╩══╩═╩═╩═╩╝╚╩═╩═———————-­— [Hook] Beamer, Benz, Or Bentley Beamer, Benz, Or Bentley Beamer, Benz, Or Bentley My jeans are never empty bitch Beamer, Benz, Or Bentley Beamer, Benz, Or Bentley Beamer, Benz, Or Bentley This scheming dont affect me [Lloyd Banks] Im fresh Im fly, Im so damn high

A dalból kiderül, hogy a művész főleg a hölgyek figyelmébe ajánlja az autócsodákat, meg persze saját magát:

Beamer, Benz, Or Bentley
My jeans are never empty

…és hogy azért szereti pont ezeket az autókat, mert akár hárman is elférnek a hátsó ülésen! Mármint ő, és még két nő.

Fiúk Ferrariban

Gucci Mane is szentelt egy dalt kedvenc autójának, a Ferrarinak, vagy ahogy a dalban nevezi, a ‘Rari-nak (ezt mondjuk biztosan nem ‘Nam-ban tanulta), és meg is hívta maga mellé Waka Flocka Flame barátját (aki akár egy külön bejegyzéssel is szerepelhetne itt, hiszen ő pedig a BMW rajongását öntötte külön dalba):

https://www.youtube.com/watch?v=3SMhxOgf7ys

Gucci Mane viszont, akinek már a művészneve is egy márkanév átvétele, inkább a kétüléseseket kedveli, bár megemlíti azért, hogy megengedhetne magának egy Rolls-Royce Phantomot is! Micsoda önmegtartóztatás!

James Bond kupé? Jöhet!

Rick Rossnál több dalt valószínűleg senki nem nevezett el autókról, sőt, neki már a kiadójának a neve is egy német autómárka, a Maybach (ez lényegében a Mercedes egyik überluxus albrandje) után lett Maybach Music Group. Minden számban, ahol Rick Ross akár egy mondatot is rappel, a szövege előtt egy szexi női hang bemondja, hogy Maybach Music, Rozay pedig egy egész dalcsokrot írt Maybach Music címmel, különböző előadók közreműködésével. A 2017-es lemezén már az ötödik ilyen dal szerepel, de valamiért klipet végül az Aston Martin Music kapott. Nála nem túl bonyolult sémákat követ a címadás:

Rick Ross – Aston Martin Music ft. Drake, Chrisette Michele

Best of Rick Ross: https://goo.gl/GwcXMm Subscribe here: https://goo.gl/9QjYmP Music video by Rick Ross performing Aston Martin Music. (C) 2010 The Island Def Jam Music Group

Az egyszerűen csak James Bond kupénak nevezett Aston Martin mellett Rick mostanában szintén eléggé rákattant a Lamborghinikre. Nem elég, hogy a Suicide Squad főcímdala is a Purple Lamborghini lett, de az új lemezén is szerepel egy dal Lamborghini Doors címmel. Csak nehogy nevet váltson hamarosan a kiadója Lamborghini Music Groupra!

Az amerikaiak kocka Ladája

Ha már dalcsokor, van egy másik előadó is, aki már a sokadik dalát írja egyetlen autóhoz, ő pedig Yelawolf. A Lamborghinit mondjuk ő is szereti, a legnagyobb szerelem azomban a Box Chevy-hez köti, ami a fiatal korára emlékezteti:

Yelawolf – Box Chevy V

Buy “Box Chevy V”: http://smarturl.it/BoxChevyV Sign up for updates: http://smarturl.it/Yelawolf.News Music video by Yelawolf performing Box Chevy V. (C) 2014 Interscope Records Best of Yelawolf: https://goo.gl/vy7NZQ Subscribe here: https://goo.gl/ynkVDL

Ebből a szempontból ez a dal mondjuk kakukk tojás, hiszen a Box Chevy a ’80-as évek egyik népszerű autójának, a Chevrolet Caprice-nak a neve az amerikai szlengben. Ha nagyon párhuzamot kellene vonnunk a magyar múlttal, akkor azt mondhatnánk, hogy ez az amerikaiak kocka Ladája. Szóval nem egy luxus autó, de ezt is lehet tuningolni! Soha ne felejtsd el, hogy honnan jöttél, márkahűség egy életen át!

Ébredtél már fel új Bugattiban? Vagy esetleg egy Merciben?

Te nyilván nem, Ace Hood viszont igen, és ez akkora hatással volt rá, hogy írt is róla egy szöveget. Főleg azért, mert nem sokkal előtte még egy lakótelepen kelt fel minden reggel, ahhoz képest meg elég nagy kontraszt volt egy 1,2 milliós szupersportautó. Nem fogjátok elhinni, de Rick Ross is vendégszerepel a dalban:

Ace Hood – Bugatti (Explicit) ft. Future, Rick Ross

Buy Now! iTunes: http://smarturl.it/AceHoodBugattiExiT Amazon: http://smarturl.it/AceHoodBugattiExAMZ Google Play: http://goo.gl/OJQuV Music video by Ace Hood performing Bugatti. (C) 2013 Cash Money Records Inc. under exclusive license to Republic Records, a division of UMG Recordings, Inc. Best of Ace Hood: https://goo.gl/Cwgwzc Subscribe here: https://goo.gl/1Uf6WK

Ace Hood számára a Bugatti a gazdagság szimbóluma, amit a rapnek köszönhetően ért el. Gizdaságának mértéke pedig már olyan szintet ért el, amit csak egy ilyen kiváló sorral tud igazán érzékeltetni:

Paper, mula, pockets is fat as a tumor

Szóval a gazdagság zsebrákot okoz, de ez a daganat jóindulatú! És ki ne költene ennyi pénzt Bugattira?

Rick Ross társasága amúgy valószínűleg azonnal kötelez arra, hogy a fiatal rapper írjon egy autós dalt, Ace Hood mellett Wale sem tudta megúszni a dolgot:

600 Benz – Wale Feat. Rick Ross & Jadakiss (Official Video)

Wale’s “The Gifted” in Stores and on iTunes Now! bit.ly/TheGiftedAlbum See Wale LIVE on the Ambition Tour! Get Tickets here: http://on.fb.me/AmbitionTourTix @Meekmill debut album “Dreams & Nightmares” IN STORES October 30th!!! Rick Ross God Forgives I Don’t in stores and available now!!! http://bit.ly/T4Z1Kt Download the Self Made album on iTunes now!

Magával ragad a Porsche-folyam

Az autófétis persze nem csak amerikai betegség, Európában is szedi áldozatait, hála a hip-hop kultúra terjedésének. A német rapszíntéren meghatározó Bushido és Shindy Sterne című dalát is idézhetnénk itt, aminek a klipje lényegében egy Mercedes reklám, az igazi autóhimnusz viszont a Porsche-imádó Panamera Flow:

Bushido feat. Shindy – Panamera Flow

►Channel abonnieren: http://fty.li/AboBushido ►„NWA 2.0″ Amazon: http://amazn.li/NWA2 ►„NWA 2.0″ Album iTunes: http://ituns.li/NWA2 Bushido feat. Shindy – Panamera Flow offizielles Musikvideo Das neue Bushido Album „Sonny Black” erschien am 14.02.2014!

Az ő hip-hopjukban amúgy azt szeretjük nagyon, hogy nem is kell hozzá németül tudni, hiszen a szöveg jelentős része angol szavakból áll:

Ey yo, schwarzer Dresscode
Spaceshift, Facelift, Panamera Flow
Wir sind die Organisation, Undercover Cagefights
Mitternacht ist Stage time, late Night, Panamera Flow

Ilyen szintű költői remekművek megértéséhez nem kell tolmács, azonnal hatnak!

A legjobb magyar tanítványok

Természetesen a magyar rapperek is a kikövezett utakon járnak, ha autóimádatról van szó. Mr. Busta Suzukival indult, aztán egy Audi TT-n és egy BMW-n keresztül jutott el a Chevrolet Camaro-ig. Nem is tudta megállni, hogy ne szülessen ebből is egy dal:

Mr.Busta – CamaroBro | OFFICIAL VIDEO |

Műsorszervezés: +36-70/303-5799 [email protected] Real Trill Music – 2015 – Minden jog fenntartva. iTunes: http://apple.co/1xuHXpw Deezer: http://bit.ly/1bLJbmM Spotify: http://spoti.fi/1G2Al0B Zene: Shiva Music Producions https://www.facebook.com/shivaproductions Mix / Master: B.J. Legyél a spanunk a Facebookon: Real Trill Music: http://www.facebook.com/realtrillmusic Mr.Busta: http://www.facebook.com/mr.realtrillbusta http://www.mrbusta.hu/

A miszter Camaro-himnuszában nehéz kapaszkodót találni, zsigeri az egész szöveg, de ha ki kellene belőle emelnünk egy sort, ami mindent elmond egy rapper és egy Camaro kapcsolatáról, akkor ez lenne az:

Végezetül pedig álljon itt Mr. Busta legjobb tanítványának, Shawnnak autós szerzeménye, bár az ő esetében nem tudjuk elhinni, hogy nem csak egy kölcsönzőből volt a járgány. A siker érdekében azonban egy ilyen kis csalás megengedhető, egyszerűen nem rapper a rapper autós szám nélkül!!!

Shawn – Maserati | OFFICIAL MUSIC VIDEO |

Műsorszervezés: +36-70/303-5799 [email protected] Real Trill Music – 2016 – Minden jog fenntartva. iTunes: http://apple.co/1IgY4ra Deezer: http://bit.ly/19uwZoQ Spotify: http://spoti.fi/1Fc9TP7 Beat: John Murda Master: Dee eN A videóklipet a Bladerade Pictures készítette!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Lehetsz csinos pénz nélkül is!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.