Zene

Szuicid gondolatokról, depresszióról vall trackjében a neo-soul hazai üdvöskéje

  • Szerző:nuus
  • 2021.04.06 | 16:31

A Cancel. bemutatkozó dala kapásból húsbamarkoló témát feszeget.

Fotó: Németh Larina

A 28 éves dalszerző szakított korábbi popos kötődésével, és a Thundercattől és MacMillertől ismerős neo-soul, new-jazz és hip-hop hagyományai felé fordult. Az Orange and Blue ízelítőt ad azokból a súlyos témákból, amik a cancel. készülő konceptlemeze, az Opposites történetét is meghatározzák: Kenny személyes történetével a mentális egészség fontosságára szeretné irányítani a figyelmet.

„Mindannyian küzdünk a gonosszal, amit a környezetünk és saját magunk szül. Éveken át küzdöttem és küzdök jelen pillanatban is önértékelési problémákkal, ami az anorexiában tetőzött. Azt tapasztalom, sok ember elsiklik az ilyen témák felett, bagatellizálják ezeket a kínlódásokat. Pedig nem lenne szabad. Rengeteg alkalom hozza elő azt a végső feladást, ami átterel szépen lassan egy szuicid gondolatokkal teletűzdelt mederbe, vagy − esetemben például – az önpusztításba. A cancel.-lel többek között azt szeretném üzenni, hogy ezekről igenis kell beszélni, így vagy úgy.”

Bár a cancel. alapvetően Kenny karakterén alapul, a kivitelezésben fontos szerepet tölt be Bencsik Zsombor is, aki a dalszerzésben, a producerelésben, a mixelésben támogatja a trackeket. A srácok számára fontos, hogy az egész projekt DIY módon készüljön, így a vizuális tartalmakat az egyébként grafikusként dolgozó Kenny álmodja meg. Így történt ez az Orange and Blue esetében is, ami osztott képernyőn mutatja be a belső vívódásokat, az önbántalmazó gondolatok és az élni akarás folyamatos harcát.

„Az inspirációt inkább a negatív dolgokból nyerem és ezeket a silány hullámokat próbálom meglovagolni. Az Orange and Blue esetében a magány és a végső feladás emelkedik ki jobban. Emellett magam körül mindenre hangszerként tekintek és az életem minden percét egy zenés interaktív gyerekjátékként fogom fel és használom. Elég csak a földre pillantanom, és a csempékre azonnal rákerül egy hang, egy dob sample stb. Ez az a játék, amit már azóta hordozok magamban, hogy kialakult a tudatom. Ezek a negatív, sötét gondolatok harcolnak nonstop azzal a gyermeki, érdeklődő, pajkos, komisz, de összességében ártatlan énemmel, akinek sikerült bennem ragadnia és sem erőszakkal, sem szép szóval nem lehet eltessékelni… hála az égnek.”

Érdemes figyelemmel követni a cancel. Facebook- , Instagram- , és YouTube-csatornáját, ugyanis Kenny mostantól kéthavonta mutatja be az Opposites trackjeit.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló