Zene

The Weeknd miatt változnak a Grammy díj szabályai

  • Szerző:nuus
  • 2021.05.03 | 08:18

Az amerikai lemezakadémia megváltoztatta a Grammy-díjakat odaítélő szabályzatot.

A Grammy díjait odaítélő amerikai lemezakadémia jövőre megszünteti titkos bizottságait. 2022 januárjától már az akadémia több mint tizenegyezer tagja dönt a 15-30 tagú, iparági képviselőket tömörítő, titkos összetételű bizottságok helyett. A lemezakadémiát tavaly a kanadai The Weeknd vádolta meg korrupcióval, mert After Hours albuma egyetlen jelölést sem kapott, pedig világszerte az egyik legkeresettebb volt a rajongók körében.

“A Grammy-díjakat korrupció övezi.

Tartoztok nekem, rajongóimnak és az iparág átláthatóságának” – írta akkor Twitter-bejegyzésében. A lemezakadémia által pénteken kiadott közlemény szerint a “változások jelentősek”, és azokat azért vezették be, hogy “biztosítsák a Grammy-díjak szabályainak és irányelveinek átláthatóságát és igazságosságát.”

2019-ben az akadémia volt vezérigazgatója, Deborah Dugan állította,

hogy a szervezet egyes tagjai a lemezakadémia szavazásán barátaikat és kollégáikat juttatták előnyhöz. Akkor a lemezakadémia valótlannak, félrevezetőnek és tévesnek nevezte Dugan állításait. A One Direction egykori tagja,

Zayn Malik márciusában felszólította a szervezetet,

hogy oszlassa fel a titkos bizottságokat. “Nyomást gyakorlok és harcolok az átláthatóság és mindenki részvétele érdekében. Biztosítani kell, hogy díjazzuk és ünnepeljük mindenki kreatív kiválóságát” – írta az idei Grammy-díjak átadása előtti Twitter-üzenetében. A lemezakadémia ezentúl két új kategóriában díjazza a zenészeket, 86-ra emelve a Grammy-díjak számát.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.