Zene

Vége az önterápiának – felszabadult popdallal jelentkezik a The Anahit

  • Szerző:nuus
  • 2021.06.29 | 09:18

Mutatjuk, mire táncolsz ma!

A The Anahit számára a tavaly három részletben megjelent Let Me Inject You with My Sins című lemez egy korszak végét jelentette. Áprilisban indultak el egy teljesen új úton 2070 című dalukkal, amit a Don’t Touch My Hair című track követett, most pedig a harmadik állomáshoz érkeztünk. A Limited Edition tehát egy újabb nyomatékosítása annak, hogy a zenekar háta mögött hagyta a melankóliát, és sokkal poposabb, vidámabb, könnyebben befogadható vizekre eveztek.

“Őszintén szólva annyira szomorú volt ez a covid-időszak, hogy nem bírtam magamat még jobban lehozni az életről a szomorú témákkal. A másik pedig az, hogy úgy érzem az önterápiának most egy időre vége. Három lemez során kiírtam magamból az elmúlt éveim fájdalmait és nem lenne hiteles, ha megint ezt tenném, mert jól vagyok, és már más dolgok foglalkoztatnak.”

mondta el az átalakulásról a The Anahit frontembere, Csányi Rita.

Fontos leszögezni, hogy a könnyedebb irány a szövegvilág éléből egyáltalán nem vett el, sőt: a személyes ihletettség maximálisan jelen maradt, de kiegészült egy kis iróniával, illetve jó adag humorral és felszabadultsággal. Az “új korszak” a dalírásban is hozott egy kis változást: néhány szerzeményen Ujvári Jánossal dolgoznak közösen.

De ami sokkal látványosabb az az, hogy minden trackhez készül egy letisztult, erős színekkel operáló lyrics videó is. A vizuális tartalmak között van kapcsolat, mindegyik az éjszakában játszódik, ami egy erős összekapcsoló elem a számok között.

Az ötletet Hajba Andrással közösen találták ki, és minden videó a közös kreatív munka eredménye, illetve mindegyikben az adott dalhoz legjobban kapcsolódó szín dominál.

A The Anahit tehát maximum sebességre kapcsolt, a popos iránnyal pedig új kapuk is megnyíltak előttük. Dalaikat nemzetközi rádiós lejátszási listákon is megtalálhatjuk, így terveik szerint jövőre már nemzetközi turnéra indulnak. Addig is gőzerővel készülnek új dalokkal és videókkal, nyári fellépésekkel, illetve a már szokásosnak mondható őszi önálló nagykoncerttel.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Megdőlt a hidegrekord
  • szerző:nuus
  • 2021. 09. 06.