Zene

Ha megnézed a Blahalouisiana új klipjét, rögtön a Balatonra akarsz majd menni

  • Szerző:nuus
  • 2021.07.05 | 09:48

Igazi nyári életérzés!

„A lemezre tervezett 12 dal zeneileg már készen volt, és ahogy a félkész szövegek felett ültem a konyhában, annyira nem jutottam velük semmire, hogy inkább írtam egy újat. Még aznap éjjel, frissen, melegében elküldtem Jancsinak (Jancsó Gábor, a zenekar basszusgitárosa és dalszerzője), és ő másnap délben már azzal hívott, hogy kész a dal” – mondta a Blahalouisiana szólógitárosa és szövegírója, Szajkó András.

„Valószínűleg azért született ez a szöveg, mert az elmúlt nehéz időszakban mindenkinek szembe kellett néznie az elmúlással (vagy így, vagy úgy), és ezt a témát szerettük volna feldolgozni egy kis humorral, ami néha az egyetlen eszközünk védtelen helyzetekben. Sajnos sokszor lehetetlen nevetni, de reménykedni mindig érdemes” – tette hozzá.

A videó felidézi a gondtalan időket, amiről talán mindenkinek vannak emlékei, ezek pedig feledtetik az elmúlt másfél év megpróbáltatásait.

Jancsó Gábor így mesélt az alkotási folyamatról: „Két dolog volt egyértelmű, mikor elolvastam Szaja szövegét: az egyik, hogy ellenpontozni kell a keserűbb sorokat kicsit vidámabb dallammal és pörgősebb prozódiával, illetve éreztem, hogy kell valami nagyon könnyed hangulat és könnyed groove, ami a nyáron megmozgathatja majd a lábakat. Van olyan néha, hogy olvasom a szöveget, és egyből jön a dallam és a harmónia hozzá, ez is most ilyen helyzet volt.

Az Ott van a nap sort egyszerűen muszáj volt kiemelni a refrénben, számomra ez a dal megoldása, pozitív üzenete.”

A dal már korábban megjelent, de egyszerűen nem lehetett kihagyni hozzá egy klipet, amely csattanójával kiránt még a legnehezebb hétköznapokból is. A videót a Cineast kollektíva, azaz Szombath Máté és Giuliano Salvatore rendezték, Kemény Dávid főszereplésével, aki szintén sokat hozzátett a kreatív részhez.

A zenekar persze ott lesz a nagyobb fesztiválokon, de érdemes ránézni, hogy épp merre járnak, mert több olyan extra buli is lesz, amin azonnal szerelembe lehet esni a dalaikkal, például augusztus 14-én a Kobuciban.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
Budapesten koncertezik a Tool
  • szerző:nuus
  • 2021. 09. 27.