Zene

Elstartolt a Campus Fesztivál, vár Debrecen!

  • Szerző:nuus
  • 2021.07.21 | 11:43

A négynapos bulin a hazai zenei világ legmenőbb előadói képviseltetik magukat.

A Campus szervezői négy napon át várják a fesztiválozókat: a MOL Nagyszínpadot a PG Csoport és Pál István Szalonna bandájának közös produkciója nyitja meg, majd Szabó Balázs, Horváth Tamás és a Bagossy Brothers Company folytatja a sort. Az idei Campuson 200 zenés formáció, több mint 1100 zenész 14 színpadon, megannyi magyar kedvenc lesz látható a következő napokban műfaji korlátok nélkül.

Ákos, Tankcsapda Majka & Curtis, Rúzsa Magdi, Punnany Massif, Kowalsky meg a Vega, Yamina, Saya Noé, 4S Street, T. Danny és még sokan mások lépnek fel a Nagyerdei Stadionban és környékén.

A látogatók kényelmét 30 vendéglátóegység segíti, valamint számos egyéb szolgáltatás: a kerékpártároló 1000 bringát tud befogadni, de van taxiállomás, érték- és csomagmegőrző, változatos streetfood pontok, és visszatért a Job Street is, a legnagyobb régiós cégek utcája, az álláskeresők és állást kínálók találkozási pontja.

A Nagyerdei Víztorony földalatti galériájában az irodalomé a főszerep, nem marad el a népszerű mozi sem, ahogyan az óriáskerék is visszatért Debrecenbe.

A Campus kiemelt helyszíne az Egyetem Tér: idén a Debreceni Egyetem 27 intézete kap bemutatkozási lehetőséget, például a sporttudományi intézet és a DEAC közös standján a sportot és az egészséges életmódot népszerűsítik, míg a klinikai központ az Országos Mentőszolgálat közreműködésével életmentési szimulációs bemutatókat tart.

A Campus Art programjai a tradicionális technikákat 21. századi köpenybe öltöztetik, ott a kézműves alkotóprogramok mellett megjelennek performanszok, kortárs tánc, zsonglőrbemutató, szituációs színházi gyakorlatok is.

A Campus Fesztivál fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást is: az idei VIP fogadáson befolyt összeget a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeket segítő Regőczi István Alapítvány számára ajánlják fel.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló