Zene

A csajrapper, aki lenyomta Taylor Swiftet a Billboard lista éléről. De kicsoda Cardi B?

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.26 | 12:13

Te sem hallottál még a Cardi B nevű rapperről? Most bemutatjuk röviden.

Jelenleg ő áll a Billboard Hot 100 toplista első helyén a Bodak Yellow című számával, és ezzel letaszította a csúcsról Taylor Swift – Look What You Made Me Do című számát. De ez még nem minden, ő az első rapper, akinek sikerült az első helyre jutnia Lauryn Hill 1998-as listavezetése óta, és ő az ötödik női rapper, aki elérte ezt az előkelő pozíciót.

Outfit from my boo @angelbrinks ❤️❤️

Cardi B Official IG (@iamcardib) által megosztott bejegyzés,

Az idei év mindent vivő, abszolút slágere, Luis Fonsi és Daddy Yankee Despacito című száma egészen 16 hétig volt első helyezett a Hot 100 listán, aztán megjelent az első kislemez Taylor Swift novemberben megjelenő új albumáról (Reputation), és átvette a vezetést majdnem egészen egy hónapig. Most viszont új listavezető van, akit úgy hívnak, hogy Cardi B.

Na de ki is ő?

Az 1992-ben született amerikai rapper nem csinál korszakalkotó zenét, megjelenésében pedig valahol félúton van Nicki Minaj és M.I.A. között. Ő és a mögötte álló csapat másban erős: a közösségi médiában. Rengeteg követője van az Instagram, a Vine és más hasonló oldalakon, videóját már 173 millióan megnézték, és a zenei stream oldalak 73. legnépszerűbb előadója – persze ez önmagában még nem jelent sokat, de Cardi B tudja használni a közösségi platformokat. Amikor a múlt héten Taylor Swift 1,99 dollárról 0,69 dollárra csökkentette az iTunes boltban lévő számát, Cardi B úgy reagált, hogy feltöltött Twiterrére egy rövid videót, amelyben pont Swift slágerdalát énekli.

Amikor a Bodak Yellow című szám felkerült a Billboard-lista élére, még csak három hónap telt el a dal megjelentetése óta. Ilyen gyorsan csak egyvalaki tudott a toplista élére kerülni – nem más, mint Psy a Gangnam Style című slágerével. Most már csak az a kérdés, hogy Cardi B sikere túlmutat-e hazáján is, és a Bodak Yellow világszerte is bomba sláger lesz-e. Nemsokára kiderül.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.