Zene

Nyolc évet is kaphat Shakira Spanyolországban

  • Szerző:nuus
  • 2022.09.28 | 10:18

Milliárdos adócsalás miatt áll bíróság elé Shakira Spanyolországban.

14,5 millió eurós (5,9 milliárd forintos) adócsalás a vád a 45 éves kolumbiai énekesnő, Shakira ellen. Így határozott kedden egy barcelonai törvényszék, a bírósági tárgyalás időpontját azonban még nem tűzték ki. A Grammy-díjas popsztárt még 2019-ben vádolták meg azzal, hogy 2012 és 2014 között nem fizetett adót külföldi bevételei után, holott már Spanyolországban élt.

Shakira ártatlannak vallja magát,

és elutasította, hogy vádalkut kössön a bírósági tárgyalás elkerülése céljából. A spanyol ügyészség nyolc év börtönt és hatalmas pénzbírságot fog kérni Shakirára, ha bűnösnek találják. Ártatlanságának hangsúlyozása mellett az énekesnő befizette a spanyol költségvetésbe a követelt összeget és kamat címén három millió eurót, így

védői szerint már végképp nem tartozik semmivel.

Az ügyészség szerint Shakira 2012 és 2014 között már rendes tartózkodási hellyel rendelkezett Spanyolországban, 2012 májusában vett egy házat Barcelonában, ahol családjával élt, ott született 2013-ban első fia is élettársától, így teljes bevétele után Spanyolországban kellett volna adóznia.

Az énekesnő azt állítja, hogy csak 2015-ben telepedett le tartósan Spanyolországban,

ezt megelőzően az egyébként adóparadicsomnak számító Bahamákra volt bejelentkezve, ráadásul az évek nagyobb részét külföldi turnékon töltötte. A múlt héten Shakira az ELLE magazinnak azt mondta: egy spanyol állampolgár élettársa lévén, “a spanyol adóhatóságnak csorogni kezdett a nyála. Világos, hogy meg akarták szerezni ezt a pénzt bármi áron”.

Shakira megszólalt: így szakítottak Piquével


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Mobiltech
Nagy változás jön a Vibernél
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 17.