Zene

Elűzni a hideget tánccal és zenével – jön a WinterSun találkozó

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.19 | 12:37

2017-ben is lesz WinterSun találkozó, amely a már jól bejáratott nyári S.U.N. fesztivál téli változata.

Idén is rengeteg fellépővel, egyedi dekorációval és különleges vizuállal várják a szervezők azokat, akik szeretnek felkészülni a megújulásra: december 27-én rendezik a WinterSUN találkozót a Dürer Kertben, és ezúttal a téli napfordulót ünneplik majd a szervezők.

A fesztivál története még 2013-ban indult: ez volt az a nyár, amikor tízezer ember gyűlt össze az első S.U.N. fesztiválon a világ minden tájáról, hogy egy időre elfeledkezzen mindenről, ami csúnya és gonosz, és csak pszichedelikus zenékkel ünnepelje a nap korongját. Aztán elindult a fesztivál téli változata is, és idén már több mint 30 fellépővel, egyedi dekóval és vizuállal várják a közösség tagjait a szervezők.

Az újjáalakult szervezőcsapat idén már a téli napfordulót ünnepli majd december 27-én. A WinterSun egyik szervezője és a hazai goa közösség meghatározó alakja, Oleg megkeresésünkre elmondta, hogy a WinterSun esetében nagyon fontos a közösségépítés, és erre az eseményre teljesen máshogy tekintenek a külföldi fellépők is. Idén is ingyenes lesz a belépés a S.U.N. közösség tagjainak.

Fotó: Somogyi Gergely

“A téli napfordulónak sok vallásban, kultúrában spirituális vonzata van. Az élővilág lecsendesedik, ledobja magáról az elmúlt évet, a múltat, és felkészül a megújulásra. Az ember pedig ekkor tud a legjobban befelé figyelni, megtisztulni, előkészülni az újra és a tavaszra. Ezért az idei WinterSUN esemény célja a Fény születésének ünnepén, hogy elűzzük a sötétséget, hogy együtt, zenével és tánccal rázzuk fel testünket, lelkünket, és köszöntsük a Nap-Új-Évet”.

– írták programajánlójukban a fesztivál szervezői.

Fotó: Solar United Natives.

A hétnapos Solar United Natives (S.U.N.) világtalálkozó minden évben a nyár legmelegebb időszakában megrendezett szabadtéri összművészeti és zenei fesztivál, amelynek már téli változata is van, a WinterSun.

Fotó: Somogyi Gergely
A részletes programot itt lehet megnézni, és itt lehet elővételben jegyet vásárolni a bulira.
Fotó: Somogyi Gergely

Fotók: Somogyi Gergely

További információk:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.