Zene

Nemcsak felröppent a hír, az Arctic Monkeys tényleg új lemezen dolgozik!

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.25 | 07:55

A zenekar két évvel ezelőtt határozatlan időre felfüggesztette működését, annyi minden más dolga akadt a tagoknak. Most viszont váratlanul visszatértek Sheffield-be mindannyian, ami egyfelől felrobbantotta a közösségi médiát, másfelől pedig beindult a találgatás, hogy vajon miért.

arctic_monkeys01_website_image_sgjv_standard

2014-ben, az ötödik nagylemezük után a sheffield-i zenekar bejelentette: most egy jó darabig nem lesznek. Se koncert, se lemez. Alex Turner inkább a Last Shadow Puppets-szel akart foglalkozni (idén kiadtak egy nagyon jól sikerült nagylemezt és egy EP-t is), Matt Helders Iggy Pop-pal dolgozott együtt, a többiek meg isten tudja, mit csináltak az elmúlt két évben. Oké, Jamie Cook megnősült és gyereke született.

Most viszont váratlanul mind a négyen visszatértek Sheffieldbe, és fel-felbukkantak különböző helyeken. Futótűzként terjedt a hír, a közösségi médiát pedig ellepték a különböző fotók és bejegyzések.

A következő kérdés az volt: miért tértek vissza ilyen látványosan, és miért együtt? Nem kell agysebésznek lenni ahhoz, hogy a kérdésből egy újabb szülessen: Csak nem vége a szünetnek?

Az Arctic Monkeys tagjai első blikkre elzárkóztak a konkrét és megnyugtató válasz elől. A tagok jóban vannak egymással, szeretik Sheffield-et is, és ugyan jártak a stúdiójukban (sőt, ott már a nyáron is megfordultak), de nem kapkodnak, nem sietnek el semmit, pláne nem egy nagylemezt. Egyszóval: meglátjuk, mondták. Majd egyfajta karácsonyi ajándékként, egy nappal később mégiscsak coming out-oltak. Bevallották, hogy valóban elkezdtek dolgozni a hatodik nagylemezükön, és nemcsak amolyan tessék-lássék módra, hanem tök komolyan. Örömünk határtalan.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló