Autó

Minden kiderült a Škoda első elektromos hajtásúnak született autójáról.

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.05.10 | 08:18

Az Enyaq iV ötféle változatban érkezik, és lesz belőle RS csúcsmodell is.

A Škoda forgalmaz már hibridet, ott az Octavia iV és Superb iV, illetve a Citigo iV, ami teljesen elektromos. Azonban most érkezik az első olyan, amit elve elektromosnak terveztek, az Enyaq iV lesz. A Volkswagen csoport általánosan használt padlólemezére érkezik majd, amire az ID.3 is épül.

Az Enyaq iV azonban nem az ID.3-hoz lesz hasonló, hanem a nagyobb modellhez az ID.4-hez. Majdnem 5 méter hosszú és tágas utastérrel, illetve nagy csomagtartóval fog érkezni. A Škoda nem tököl, rögtön ötféle változatban érkezik majd, az alap az iV 50 lesz, 52 kilowattos akkumulátorral. A WLTP szerint a 148 lóerős hátsókereket hajtó motorral megtehető táv 340 kilométer lesz.

De a magasabbra pozícionált Enyaq iV 80 akkumulátora már 77 kilowattórás, a motor teljesítménye 204 lóerő, és egy feltöltéssel akár 500 kilométert is megtehetünk.

A csúcsmodell, ahogy a cseheknél megszokhattuk, az RS-lesz, amit itt az Enyaq iV RS nevet kapja, összkerékhajtással és 306 lóerős kombinált teljesítménnyel.

A Škoda legerősebb villanyautója 6,2 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebességét azonban a trendeknek megfelelően korlátozzák, így a maximális sebesség 180 km/óra. Töltés tekintetében támogatja már a 125 kilowattos villámtöltést, ahol alig 40 perc alatt 80%-ra lehet tölteni. Az Enyaq iV gyártása az év végén kezdődik. A belső és az ár még nem nyilvános, de valamivel a konkurencia alá lőhető majd be.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló