Autó

Önvezető, elektromos autókat álmodik a Volkswagen

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.08 | 07:00

Autókat eladni is jó dolog, de a Volkswagen már készül az önvezetős uberes jövőre. Egy robotautóban pedig nem készpénzzel fogunk fizetni.

Az elektromos és önvezető autók iránt érdeklődőknek meg kell tanulniuk egy új nevet: Moia. A céget a Volkswagen hozta létre, hogy külön vállalatban történhessenek a személyszállítás jövőjével kapcsolatos fejlesztések.

A Volkswagen AG I D concept electric automobile is displayed at a press conference on November 22, 2016 in Wolfsburg, northern Germany. Volkswagen on Tuesday said it wants to be the world leader in electric cars by 2025 as the German car giant unveiled a major shift to clean-energy vehicles in the wake of the dieselgate emissions cheating scandal. / AFP PHOTO / RONNY HARTMANN
Forrás: AFP PHOTO / RONNY HARTMANN

A német autógyártó azt reméli, hogy 2025-re a bevételeinek nagy részét már a Moia által kifejlesztett megoldások fogják hozni. Az új vállalat berlini központtal fog működni, és várhatóan ebben a városban teszteli majd az autóit és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokat.

Túlzás lenne azt várni, hogy hamarosan Moia logós kocsikkal lesz tele az út. Az viszont elképzelhető, hogy önvezető kocsit, taxit vagy rövid utakra bérelhető autót egy olyan appból fogunk rendelni, amin ennek a cégnek a logója látható. A Volkswagen nincs egyedül a jövő keresésével, a Ford és a General Motors is a kocsimegosztásban és a fuvarszervező appokban keresi a következő nagy üzletet.

A Moia első nagy projektje olyan elektromos iránytaxik kifejlesztése lesz, amiket telefonos appal lehet leinteni. A szolgáltatás a hagyományos buszjáratok és az UberPool között helyezkedik el valahol.

Emellett a TechCrunch Distrupt konferenciáján arról is beszélt a cég képviselője, hogy az önvezető technológiák is érdeklik. Részletekbe azonban nem bocsátkozott. A Volkswagen csoporton belül eddig az Audi volt az, ami autonóm autókkal foglalkozott.

Forrás: Fintechradar.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló