Forma-1

A kis Verstappen brazíliai mutatványán ámul a világ

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.15 | 14:36

A fiatal holland Interlagos-ban esős pályán jött fel a 15.-ről a 3. helyre, végigelőzgetve az egész mezőnyt. Eddig mindenki a túl veszélyes manőverei miatt bírálta, most viszont a lábai előtt hever a Forma-1.

(fotó: Clive Mason/Getty Images)
(fotó: Clive Mason/Getty Images)

Az autós mutatványok a vérében vannak, merthogy autóversenyző családból származik a 19 éves Max Verstappen, aki minden idők legfiatalabb F1-es pilótája lett 2015-ben, amikor a Torro Rossoban debütált. A következő évben pedig már a Red Bullnál ünnepelhette első győzelmét, rögtön az első futamon. A tehetsége nyilvánvaló, a fiatalsága viszont még sokszor meglátszik a vezetési stílusán, sokan bírálták már, hogy túl forrófejű, meggondolatlan manővereket vállal be, agresszív, és feleslegesen veszélyezteti saját és versenytársai testi épségét a pályán. Két év alatt össze is balhézott már Raikönnennel, Vettellel és Rosberggel is, hogy csak a legnagyobb versenyzőket említsük.

Niki Lauda pedig úgy nyilatkozott róla nemrég, hogy a hollandnak pszichiátriára kellene mennie.

Most viszont mindenki elhallgatott, mert Verstappen a hétvégén szó szerint „nagyot ment” Brazíliában. Az interlagos-i pályán őrült versenyt hozott az eső, több kicsúszással, balesettel, safety carral és piros zászlóval. Verstappen már a verseny közepén is brillírozott, leelőzte a világbajnoki címért hajtó Rosberget, utána pedig úgy fogta meg a célegyenes előtti kanyarban majdnem kipördülő autóját, hogy ihajj.

Aztán viszont egy kerékcsere és egy leállítás miatt visszaesett a 16. helyre. Ekkor még vagy 15 kör volt hátra, ő meg immár jó gumikkal elkezdett előzgetni. Bejött a 3. helyre! A Merci-csapatfőnök Niki Lauda két hete még azt mondta, hogy elfogadhatatlan, amit a holland a pályán csinál. Most viszont ő is megemelte a teljesítménye előtt a piros baseball sapkáját.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló