Belföld

Mi történik itt? Két napon belül két nő halt meg császármetszésben a nyíregyházi kórházban

  • Szerző:nuus
  • 2024.01.12 | 10:18

Felfoghatatlan tragédia.

A Nyíregyházi Kórházban két tragikus esemény árnyékolja be a tavaly novemberi időszakot, amikor két fiatal édesanya is életét vesztette a szülés után. Mindkét esetben császármetszéssel születtek meg a babák, és mindkét nő az intenzív osztályra került a műtét után. A két család most a tragédia okainak kiderítését várja, és a Nyíregyházi Kórház belső vizsgálata is folyamatban van.

A történetek közül az egyik édesanya, a 33 éves máriapócsi Nikoletta, boldogan üdvözölte kisfiát a világban tavaly novemberben. A császármetszés után azonban Nikoletta egészségi állapota fokozatosan romlott, és végül az intenzív osztályon hunyt el.

“Elvitték a szülészeti megfigyelőbe és majd késő este átvitték az intenzív osztályra. Éjfélre még bementünk és azt mondta a doktor úr, hogy bízik a legjobbakban, a párjának megmutatta a gépeket, nézze meg, hogy minden rendben van. És működik minden. És kettő óra 55-kor meghalt a nővérem”

– idézte fel a történteket az RTL-nek Nikoletta testvére.

A másik hasonló eset az újfehértói Renáta, aki ikreknek adott életet egy nappal Nikoletta halála után. Renáta is császármetszéssel szült, és bár kezdetben jól volt, néhány órával később rosszul lett, és az intenzívosztályon életét vesztette.

A Nyíregyházi Kórház a vizsgálatok során azt állítja, hogy mindkét esetben előre nem látható események történtek, és a szakszerű ellátás ellenére sem tudták visszafordítani a tragédiát. A két család mély gyászban várja a vizsgálatok eredményeit.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló