Belföld

Már készül a giga-áremelés a benzinkutakon: mutatjuk, mikor tankolj

  • Szerző:nuus
  • 2024.01.13 | 15:18

Ezen hétvégén mindenképpen érdemes, mert hétfőtől jelentősen emelkednek az üzemanyag-árak.

Kép: Wikipedia

Hétfőtől jelentős áremelkedésre számíthatnak az autósok, mivel a magyarországi benzinkutak zöme utasítást kapott b az üzemanyagok áremelésére. A Mol tavaly bejelentette, hogy a jövedéki adó növekedése miatt 41 forinttal emelik az üzemanyagok árát, és ezt két részletben vezetik be. Január 1-jétől már életbe lépett a 20 forintos emelés, a fennmaradó 21 forintos emelkedést pedig január 15-én vezetik be. A versenytársak nagy része várhatóan követni fogja ezt az áremelkedést.

Érdekesség, hogy az árcsökkentés ellenére az áremelés az elmúlt napokban már érzékelhető volt a kutakon. A Holtankoljak.hu adatai szerint a benzin átlagára péntektől 3 forinttal csökkent, míg a gázolaj ára változatlan maradt. Jelenleg a 95-ös benzin átlagos literára 559 forint körül mozog a magyarországi benzinkutakon, míg a gázolajért literenként 587 forintot kell fizetni.

Az előreláthatólag hétfőtől életbe lépő áremelkedés várhatóan tovább növeli majd az üzemanyagok árát az országban. Autósoknak érdemes számolniuk ezzel az emelkedéssel és tervezniük az esetleges költségnövekedést az elkövetkező időszakban.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló