Belföld

Pofon az oltatlanoknak és az oltottaknak is, 2 millió ember veszítheti el a védettségit

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.13 | 19:18
  • trendindex: 4

A kormány új bejelentése szerint közel kétmillió ember védettségi igazolványa érvénytelenné válhat, amennyiben nem adatják be maguknak a harmadik oltást.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön jelentette be a Kormányinfón, hogy február 15-től kezdve a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá alakul át. Ez csak azoknak jár, akik felvették a harmadik oltást, vagy még nem telt el hat hónap a második dózisuk óta. Így azok vesztik el a védettségit, akiket hat hónapnál régebben oltottak be, illetve azoknak sem jár majd az oltási igazolvány, akik átestek a betegségen, és úgy jutottak védettségi igazolványhoz.

A 24.hu kiszámolta, hogy nagyjából 1,9 millió körül vannak azoknak a száma, akik elveszíthetik a védettségit, ha nem oltakoznak február 15-ig. Ennyien vannak ugyanis, akiknek jelen pillanatban letelt a hat hónap a második dózisuk óta, vagy átestek a betegségen, és úgy jutottak védettségihez.

Ez a szám akár még nőhet is, mivel február közepére még több olyan ember lehet, aki hat hónapnál régebben vette fel a második dózist. A döntés révén azonban valószínűsíthető, hogy sokan a következő hónapban beadatják majd a harmadik dózist azért, hogy ne veszítsék el a védettségit.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló