Belföld

Curtis édesanyjának kálváriájára a Semmelweis Egyetem is reagált

  • Szerző:nuus
  • 2024.01.24 | 13:18

Megtörte a csendet az intézmény az aggasztó eset kapcsán.

Fotó: Pixabay

Az elmúlt héten Curtis édesanyjának rosszulléte kapcsán olyan incidens történt, amely újra rávilágított a mentőszolgálat és a betegszállítás rendszerének hiányosságaira. A rapper édesanyja lábfájdalmaktól szenvedett, magas vércukorszinttel és zavart viselkedéssel, ezért hívták a mentőt. Azonban a mentő csak több mint három óra várakozás után érkezett ki, majd a betegszállító, aki az asszonyt a Semmelweis Egyetem sürgősségi osztályára szállította, köntösben, mezítláb, egy műanyag széken ülve az ajtó előtt hagyta a beteget.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) elismerte a mulasztást, és vizsgálatot indítottak az ügyben. A mentőszolgálat közleményében hangsúlyozta, hogy a betegszállítás nem az OMSZ feladata. Később derült ki, hogy a betegszállító cégnél dolgozó munkavállalót kirúgták az eset miatt.

Most a Semmelweis Egyetem is reagált az ügyre, elmondva, hogy a beteget hazabocsátható egészségi állapotban adták át a betegszállítónak, és hangsúlyozták, hogy az egyetem nem áll szerződéses viszonyban a betegszállítást végző magánellátókkal. Az Országos Mentőszolgálat koordinálja, felügyeli és irányítja a betegszállításokat.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Mennyit sportoljon egy nő? Kutatás
  • szerző:nuus
  • 2024. 07. 03.