Belföld

Osztályvezető főorvos ellen emeltek vádat vesztegetés miatt

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2024.01.24 | 08:18

Üzletszerűen elkövetett vesztegetés gyanúja miatt emeltek vádat a nyíregyházi kórház egyik korábbi osztályvezető főorvosa és egy gyógyszerforgalmazó társaság orvoslátogatója ellen - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden az MTI-vel.

Kép: Unplash

Azt írták, hogy az 54 éves főorvos a nyíregyházi kórházban töltött munkaviszonya alatt jogtalan előnyként felkínált pénzt fogadott el egy bizonyos gyógyszer felírásáért egy orvoslátogatótól.
A tájékoztatás szerint a főorvos a kórházban kezelt daganatos betegeinek rendszeresen az orvoslátogató által képviselt társaság által forgalmazott készítményt írta fel receptre, amiért dobozonként juttatást kapott, és ezáltal több millió forint bevételhez jutott.

Az orvos és az orvoslátogató együttműködtek az ellentételezés banki műveleteinek lebonyolításában, a szükséges dokumentáció elkészítésében és továbbításában.

A Szabolcs vármegyei nyomozók a főorvost és az orvoslátogatót január 15-én a rendőr-főkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrök kutatásokat tartottak, és lefoglalták a bűncselekmények elkövetéséhez kapcsolódó iratokat és elektronikus adatokat.

A gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek. A nyomozás folytatódik így várható, hogy a gyanúsítottak száma nőni fog

– írták a közleményben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló