Belföld

Rendkívüli döntést hozott a kormány, magyarok millióit érinti majd

  • Szerző:nuus
  • 2022.02.03 | 09:48

A döntést csütörtök reggel jelentették be egy rendkívüli Kormányinfón.

Mégsem február 15-éig, hanem a választások után, május 1-jéig lesznek érvényesek az oltási igazolványok azoknak a magyar állampolgároknak, akik két oltást vettek csak fel; ezzel igazodva az európai uniós országok gyakorlatához – mondta a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: sem Brüsszel, sem a többi uniós ország nem szigorított a korábbi szabályokon az omikron variáns megjelenése miatt, a kormány pedig nem akarja, hogy a magyarokra hátrányosabb szabályok vonatkozzanak, mint más uniós polgárokra.

Gulyás Gergely beszámolt arról is, hogy a virológusok többsége szerint az ötödik hullám csúcsán jár Magyarország, és amilyen gyorsan felfutott a fertőzésszám, annak csökkenése is olyan sebességgel várható. A vírus az ötödik hullámban lényegesen gyorsabban terjed, mint korábban, de sem a kórházban kezeltek száma, sem az elhunytaké nem közelíti meg a megelőző hullámokét.

Szentkirályi Alexandra hozzátette, hogy Magyarország részt vesz abban a beszerzésben, amit az Európai Bizottság indított a magas kockázatú betegek érdekében. Ennek keretében 50 ezer kezelésnek megfelelő Pax Covic gyógyszert szerez be az ország.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló