Belföld

Rendkívüli döntést hozott a kormány, magyarok millióit érinti majd

  • Szerző:nuus
  • 2022.02.03 | 09:48

A döntést csütörtök reggel jelentették be egy rendkívüli Kormányinfón.

Mégsem február 15-éig, hanem a választások után, május 1-jéig lesznek érvényesek az oltási igazolványok azoknak a magyar állampolgároknak, akik két oltást vettek csak fel; ezzel igazodva az európai uniós országok gyakorlatához – mondta a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: sem Brüsszel, sem a többi uniós ország nem szigorított a korábbi szabályokon az omikron variáns megjelenése miatt, a kormány pedig nem akarja, hogy a magyarokra hátrányosabb szabályok vonatkozzanak, mint más uniós polgárokra.

Gulyás Gergely beszámolt arról is, hogy a virológusok többsége szerint az ötödik hullám csúcsán jár Magyarország, és amilyen gyorsan felfutott a fertőzésszám, annak csökkenése is olyan sebességgel várható. A vírus az ötödik hullámban lényegesen gyorsabban terjed, mint korábban, de sem a kórházban kezeltek száma, sem az elhunytaké nem közelíti meg a megelőző hullámokét.

Szentkirályi Alexandra hozzátette, hogy Magyarország részt vesz abban a beszerzésben, amit az Európai Bizottság indított a magas kockázatú betegek érdekében. Ennek keretében 50 ezer kezelésnek megfelelő Pax Covic gyógyszert szerez be az ország.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Nők
Ha jó a parfüm, jobb lesz a szex is?
  • szerző:nuus
  • 2024. 06. 27.