Belföld

Igazi pokol vár csütörtöktől a frontérzékenyekre

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.08 | 11:48

Országszerte repkednek a 18-20 fokok, aki érzékeny rá, az most nehéz napok elé néz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint ma délelőtt szakadozik a felhőzet, míg a nap második felében fátyolfelhős, napos időre számíthatunk. Északon és északkeleten maradhatnak vastagabb felhők, és a délnyugati szél nagy területen élénk lesz, Dél-Dunántúlon erős lökésekkel kísérve. A nappali hőmérséklet jelentősen változó lesz, általában 12 és 18 fok – itt-ott 20 fok – között, de a tartósabban felhős, szélvédett északkeleti részeken alacsonyabb hőmérsékletek is előfordulhatnak.

A hőmérséklet csökkenése késő estére várható, 7 és 12 fok között alakulva. Bár ma nincs front felettünk, az ország nagy részén az évszakhoz képest enyhébb idő miatt melegfronti tünetek jelentkezhetnek. Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint ez érzékenyeknél fejfájást, migrént, fáradékonyságot, dekoncentráltságot, bágyadtságot és vérnyomás-ingadozást eredményezhet, továbbá a gyulladásos panaszok is felerősödhetnek.

Északkeleti tájakon ugyanakkor gyenge hidegfronti tünetekre lehet számítani, ahol fejfájás és migrén is előfordulhat az érintetteknél. Az ellentmondásos időjárási viszonyok tehát óvatosságra intenek, és a frontérzékenyeknek érdemes figyelniük saját szervezetük jelzéseit. A tavasz közeledik, de vele együtt hozza az időjárási kihívásokat is.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló