Belföld

Sorra hagyják el Novák Katalint a tanácsadói

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.09 | 10:48

Lackfi János és Gundel-Takács Gábor után Novák újabb tanácsadója sorolt ki az elnök mögül.

Román Szabina rövid posztban határolódott el Novák Katalintól a K. Endrének adott kegyelem miatt. Mint írja, néhány hónapja Novák Katalin személyesen kérte fel, hogy csatlakozzon a tanácsadói testületéhez – írja a hvg.hu.

Vannak szívügyeim. Ilyen a női vállalkozók vagy a női munkavállalók segítése, helyzetük jobbá tétele. Ezzel kapcsolatban vagyok magam is kompetens. A köztársasági elnökasszony tanácsadójaként ezekben a kérdésekben nyilvánultam meg. Tettem ezt mindenféle térítés nélkül.

Hozzátette: A pedofília elítélése morális kötelesség.

Ez számomra nem kérdés. Mindenféle szigorítás, mely arra irányul, hogy ezt a jogszabály szintjén is a legnagyobb bűnné tegyük, fontos. Aki ezen bűncselekmény elkövetőjét segíti, ugyanolyan bűnös. Kegyelem nem járhat.

A napokban Gundel-Takács Gábor és Lackfi János is bejelentette távozását.

“Mindenkihez!
– Alapvetés: Mindenkinek kötelessége szolgálnia a hazáját. Ha a mindenkori Köztársasági Elnök erre felkéri az embert, akkor menni kell.
– A Köztársasági Elnöki Tanácsadó Testület minden tagja ingyen, kizárólag jobbító szándékkal és közéleti – azaz kifejezetten nem politikai – kérdésekben ad tanácsokat. Döntéseket nem hoznak.
– K. Endre ügyével magam is a sajtóban találkoztam.
– Vannak ügyek, amikkel kapcsolatban zéró a tolerancia, ilyen a pedofília is.
– Véleményem szerint rossz döntés született a kegyelmi kérvény aláírásakor. Hiba volt.
– Ennek értelmében ma javaslatot tettem Novák Katalinnak.
– Úgy tartom helyesnek, hogy az ember először azzal ossza meg a véleményét, akit illet.
– Nem tudok azonosulni a magyar politikai kultúrával, kommunikációval, cinizmussal, módszerekkel, indulatokkal és gátlástalansággal. Egyik oldaléval sem. Épp ezért nem kívánok a jövőben a Tanácsadó testület tagja sem lenni, mert reményeim ellenére ezt a munkát sem lehet politika mentesen végezni.
– Nem tudok azonosulni azzal a gyűlölet kommunikációval, ami a sajtó egy részéből és az emberek egy részéből árad, miközben a tájékozódás, és egymás megértése szándékának csírájára sincs igényük.
– Bármilyen jóindulattal, felelősséggel, kötelességtudattal, építő szándékkal fordul is az ember a nemzete felé, a politikai érdek előbb-utóbb besározza, lerántja, ledarálja. Vannak, akikről ez lepereg, vannak, akikről nem. Én ebben a közegben nem tudok létezni.”
– fogalmazott bejegyzésében Gundel Takács Gábor.

A műsorvezetőt követve Lackfi János is bejelentette távozását, mint írja, nem kedveli a drámai távozásokat, ugyanakkor a gyűlöletvihart sem szeretné tovább állni “egy olyan fájdalmas és viszolyogtató ügyben, melyhez hangsúlyozottan semmi köze.”

Hozzátette, borzalmas minden pedofilbotrány, ő pedig nagyon várt volna bármiféle magyarázatot a kegyelmi ügy kapcsán. A közfelháborodást teljesen érthetőnek tartja – írja a hvg.hu.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló