Belföld

Börtönbüntetésre ítélték Fekete-Győr Andrást

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.12 | 14:18

A Fővárosi Törvényszék döntést hozott a Momentum két képviselője, Szarvas Koppány Bendegúz és Fekete-Győr András ügyében.

A két politikus a 2018 decemberi, a rabszolgatörvény elleni demonstráción történtek miatt állt bíróság elé. Az elsőfokú ítélet még felmentette mindkét vádlottat a hivatalos személy elleni erőszak vádjában, ám az ügyészség fellebbezett. A mostani másodfokú döntés szerint mindkét politikust bűnösnek találták a csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt.

Fekete-Győr Andrást egy év börtönbüntetésre ítélték, de a bíróság két év próbaidőre felfüggesztette a büntetést. Szarvas Koppány Bendegúz esetében a jogi minősítést módosították, így a felfüggesztett szabadságvesztés maradt érvényben.

Az ítélet nem jogerős, és mindkét vádlottnak és az ügyészségnek is három nap gondolkodási időt adtak a további lépések meghozatalára. Szarvas Koppány Bendegúz gondolkodási időt kért, míg Fekete-Győr András fellebbezett az ítélet ellen, így az ügy az ítélőtáblán folytatódik.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló