Belföld

Ez Magyarország 10 halálútja, ahol a legtöbben vesznek oda

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.13 | 08:19

Az elmúlt két évben az 51-es út dunavarsányi szakasza bizonyult az ország legveszélyesebb útszakaszának a Magyar Közút által készített listán. És van ott még veszélyes út, ahonnan ez jön!

A felmérés alapján 103 “baleset-halmozódási helyet” és ezen belül közel 80 “baleseti gócpontot” azonosítottak az ország különböző pontjain. Az adatokból kiderül, hogy 43 veszélyes hely lakott területen belül található, míg a maradék 60 azon kívüli útszakaszon van.

A Magyar Közút értékelése szerint az 51-es/510-es út dunavarsányi és városkörnyéki szakasza a legkritikusabb a súlyozott balesetszám alapján, ami 33-as értéket mutat. Az előző hároméves periódusban még a Bakonyban lévő 82-es főút közel egykilométeres szakasza volt az első, most viszont csak a negyedik helyre került.

A veszélyes helyek nagy része külterületen található, ahol jellemzően csomópontok és éles kanyarok okozzák a legtöbb balesetet. Ugyanakkor a településeken belül a különböző útkereszteződések válnak gyakran balesetek helyszínévé.

A lista felhívja a figyelmet azokra a területekre, ahol fokozott óvatosság szükséges, és ahol az útkezelő intézkedéseket tervezhet annak érdekében, hogy javítsa a közlekedésbiztonságot az érintett szakaszokon.

Íme tehát:

+  a 10. helyen Hatvan áll, Heves megyében, az M3-asnál.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló