Belföld

Egymillióra büntettek egy magyar vírustagadót

  • Szerző:nuus
  • 2021.03.08 | 19:18

Gődény György demonstráció megtartásáért és szervezéséért kapott hét számjegyű büntetést.

A tél utolsó napjára szervezett tüntetést a budapesti Hősök terére „Vegyük vissza az életünket!” címmel a nyíregyházi Gődény György. Az egy-kétezer résztvevő többsége a tudósítások szerint nem viselt maszkot. Egy kisebb csoport később a Vajdahunyad várnál új gyűlésbe is kezdett. A rendőrök mindkét helyszínen intézkedtek, a veszélyhelyzeti törvény értelmében. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a főszervező Gődény Györgyöt a

demonstráció megszervezése és megtartása miatt kétszer ötszázezer forint

közigazgatási bírságra ítélte. A Vajdahunyad várnál tartott gyűlés miatt másvalaki ugyancsak ötszázezres közigazgatási bírságot kapott. A két helyszínen összesen 142 esetben született szabálysértési feljelentés, négy helyszíni bírság mellett.

Gődény György ellen továbbra is folyamatban van

a nyomozás rémhírterjesztés miatt, amelynek keretében az elmúlt héten folytatólagosan hallgatta ki a Nemzeti Nyomozó Iroda. „A gyanúsított védekezést terjesztett elő, melyet a nyomozó hatóság részletesen ellenőriz, amihez még időre van szükség” – közölte egy ügyészségi illetékes. Múlt év végén a lakásáról vitték el Gődényt, mert a gyanú szerint járványtagadó tartalmakat tett közzé a különböző platformjain. Gődény György tagadja a bűncselekmény elkövetését.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.