Belföld

Megszólaltak a kiskereskedelmi láncok az árcsökkentésről

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.03.08 | 08:18

A beszállítókkal folytatott tárgyalások eredményeként több árucikk, főként tejtermékek, azon belül is sajtok és vajak árát mérsékelték a kiskereskedelmi láncok, amelyek egyúttal a saját márkás termékek megnövekedett forgalmáról és a fogyasztók tudatosabb vásárlási szokásairól is beszámoltak az MTI érdeklődésére.

A Lidl Magyarország közölte, az áruházlánc beszállítói partnereivel történt hosszú tárgyalások, valamint a piaci változások teszik lehetővé, hogy további termékei árát csökkenti az idén januári hasonló lépést követően.

Fotó: Pixabay

Ezért vitte le brutálisan a sajt árát a Lidl!

A közlemény idézte Tőzsér Juditot, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetőjét, aki elmondta:

január elsejével közel 200 termék fogyasztói árát mérsékelték, ez a kör most újabb 100 árucikkel bővül, amelyek döntő többsége tejtermék.

A Spar Magyarország arról számolt be, hogy a saját márkás termékeinek forgalmi részaránya értékben 25 százalékról, 30 százalék körülire nőtt az elmúlt hónapokban.

Ugyanakkor a szeszesitalok, a zöldségek, a gyümölcsök, a bio termékek és a friss húsok eladása hónapok óta csökkenő tendenciát mutat,

a Spar szerint a vevők nagyon meggondolják, hogy mit, mekkora mennyiségben és mennyiért vesznek.

A cég arra törekszik, hogy versenyképes árakat biztosítson a fogyasztóknak, célkitűzése, hogy a KSH által közölt inflációs érték alatt legyen az áremelkedés a Spar üzleteiben – tették hozzá.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. tapasztalatai szerint is

egyre többen és egyre gyakrabban választják az alacsonyabb árú, azonban minőségben kiváló saját márkás árucikkeket, amelyek értékesítése hónapról hónapra nő.

Az MTI kérdésére közölték: a Tesco az idén január óta több mint 2000 termék árát csökkentette, átlagosan 9,5 százalékkal.

Az Aldi Magyarország jelezte,

az alapvető élelmiszereknél továbbra is jelentős a kereslet, míg a ruhanemű, a non-food termékek iránt mérsékelt az érdeklődés.

A vállalat február elején alacsonyabb beszerzési árakat ért el, ezért 20 százalékkal csökkentette a legnépszerűbb vajtermékei árait, márciusban pedig 20-23 százalékkal olcsóbban kínálja magyar beszerzésű trappista sajtjait. Januártól az Aldi több mint 100 termék árát vitte lejjebb.

Nagy bejelentést tett az Aldi – Ennek rengetegen fognak örülni, 20%-al csökken a sajt ára a boltokban

A CBA Kereskedelmi Kft. szintén azt közölte, hogy

a saját márkás és az akciós termékek forgalma a korábbi időszakhoz képest jelentősen emelkedett.

Arra is kitértek, hogy jelentős mértékű árcsökkentést hajtottak végre a trappista sajtoknál és a vajaknál,

így a CBA és a Príma üzletekben több mint 20 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak.

Minderre azért volt lehetőség, mert a beszállítók mérsékelték az átadói áraikat, az áruházlánc pedig a kapott engedményt teljesen továbbadta a vásárlóknak.

A CBA hangsúlyozta: amennyiben újabb termékkörök beszerzési ára csökken, akkor az abból fakadó árelőnyt teljes egészében érvényesítik a polci áraikban is.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló