Belföld

M1-es tömegkarambol: Rossz hírek érkeztek

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.03.13 | 14:48

A rendőrség vasárnapi közleménye szerint a szombati balesetben 41 gépjármű volt érintett.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, tömegkarambol történt szombaton az M1-es autópályán.

Fotó: Police.hu

A szakember szerint a szombati tömeges autóbaleset az M1-esen már a klímaváltozás következménye, és mint olyan, a jövőben egyre több hasonló katasztrófa várható.

Ezért fog megismétlődni a szombati M1-es tömegkatasztrófa

A CLB biztosítási alkusz cég szerint a magyar biztosítási szakma talán legbonyolultabb ügye lehet az M1-es autópályán szombaton történt tömegbaleset,

az eset teljes körű feltárása, a felelősök felderítése miatt a kárrendezés akár hónapokig is eltarthat, a végén bírósági perek tucatjaira is számítani lehet.

A CLB biztosítási alkusz hétfői közleménye szerint ha nem lesznek a tömegbalesetnek felelősei, akkor sok károsult még ennél is rosszabbul járhat, mert a biztosítók megtagadhatják a kártérítés kifizetését – írja az Index.hu.

Az eset legnagyobb károsultjai azok lehetnek, akik kötelező biztosítás nélkül futottak bele a karambolba, ráadásul sérült utasuk is volt

– írják a közleményben.

További részletek itt olvashatóak.

Hétfő reggel kezdődött a helyreállítás, a tájékoztatás szerint az autópálya 28-as és 30-as kilométere között – a belső sávban elvégzett munkálatok után – jelenleg a külső sávban dolgoznak.

A munka miatt több mint tíz kilométeres a torlódás.

Az Útinform arra kér mindenkit, hogy aki teheti, már az M0-s autóút csomópontjától az 1-es főutat válassza.

Az erős forgalom miatt az 1-es főúton Biatorbágy és Herceghalom átkelési szakaszán is torlódik a kocsisor, visszatérni a pályára a 39-es jelű Bicske csomópontban lehet.

A rendőrség vasárnapi közleménye szerint a szombati balesetben 41 gépjármű volt érintett. Egy férfi meghalt, további 39 ember megsérült; ketten életveszélyesen, tizenketten súlyosan, huszonöten könnyebben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.